LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-25-2014, 01:45 AM   #1
jituforever2013
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Location: india
Distribution: Debian wheezy
Posts: 5

Rep: Reputation: Disabled
PKG_CONFIG_PATH problem in debian wheezy


Dear all,
i have a problem in installing uget-1.3.tar.bz
ERROR...


checking for GTK... no
configure: error: Package requirements (gtk+-3.0 >= 3.4) were not met:

No package 'gtk+-3.0' found

Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.

Alternatively, you may set the environment variables GTK_CFLAGS
and GTK_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details
 
Old 01-25-2014, 04:05 AM   #2
druuna
LQ Veteran
 
Registered: Sep 2003
Posts: 10,532
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387
Is there a specific reason why you want to install uget from source?

uget (1.8.2) is part of the packages that come with Debian. Using aptitude install uget will install uget and its dependencies.
 
Old 01-25-2014, 09:11 AM   #3
jituforever2013
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Location: india
Distribution: Debian wheezy
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
ok thanks..but i want to know why this error comes...plz help me for future use..
 
Old 01-25-2014, 09:13 AM   #4
jituforever2013
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Location: india
Distribution: Debian wheezy
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
ok thanks..but i want to know why this error comes...its always come when i install other source packages...plz resolved it
 
Old 01-25-2014, 09:24 AM   #5
druuna
LQ Veteran
 
Registered: Sep 2003
Posts: 10,532
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387
Quote:
Originally Posted by jituforever2013 View Post
but i want to know why this error comes...its always come when i install other source packages...
uget-1.3 has unmet dependencies.
Quote:
checking for GTK... no
configure: error: Package requirements (gtk+-3.0 >= 3.4) were not met:

No package 'gtk+-3.0' found


Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.

Alternatively, you may set the environment variables GTK_CFLAGS
and GTK_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details
The correct GTK version couldn't be found on your machine (blue part).

There is the possibility that the correct GTK is installed, but that it cannot be found with the methods used. The green part tells you what you can try if this is the case.

Most of the time the above points to a package that isn't installed rather than one that cannot be found.
 
Old 01-25-2014, 11:26 AM   #6
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016, Slack14.1 Deb Jessie, + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,276

Rep: Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156Reputation: 3156
Quote:
No package 'gtk+-3.0' found
Means : No "package config file" by name `gtk+-3.0.pc' was found.

"gtk+-3.0.pc" is provided by the package 'libgtk-3-dev'.
http://packages.debian.org/search?se...=gtk%2B-3.0.pc

-
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Slave bind9 problem with external views. Debian Wheezy llu Linux - Networking 2 10-27-2013 05:36 AM
Synaptic running problem in Debian 7/Wheezy kcredden Debian 16 08-28-2013 09:44 AM
[SOLVED] Asus P5LD2-VM audio problem debian wheezy rporro Linux - Hardware 4 08-20-2013 11:45 AM
nVidia GT520 Installation problem in Debian wheezy htpai99 Linux - Newbie 4 09-21-2012 05:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration