LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-26-2013, 01:24 AM   #1
joy_deep
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2012
Posts: 10

Rep: Reputation: Disabled
PepperMintGrub Problem


Hello All,

I have a laptop Compaq Presario having 256MB of RAM and 120 GB of HDD. It has got WIN XP.
Now I installed PepperMint linux into it with Netbootin to Hard disk.
After installation, my Grub menu has got only Memory Test and Windows XP, but no Peppermint Linux. Now how do I retrieve/add Peppermint Linux to Grub menu? I am totally clueless here.
Please help.

Thanks.
 
Old 01-26-2013, 04:26 AM   #2
joy_deep
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2012
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Here is boot info :

http://paste.ubuntu.com/1572252/

Thanks!
 
Old 01-26-2013, 10:13 AM   #3
yancek
LQ Guru
 
Registered: Apr 2008
Distribution: PCLinux, Slackware
Posts: 7,217

Rep: Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348
What's on sda7? Previous Linux installation? Separate /boot partition? Your bootinfoscript indicates Grub2 is installed in the master boot record and points to sda9 to find grub.cfg. The grub.cfg file shows an entry for Peppermint. If you scroll up, you will see another grub.cfg file on sda7 which has no entry for Peppermint but does have windows and memtest entries so this is apparently the menu you are seeing. Doesn't make much sense.

What is on sda7 and why are there boot files there? Did you create a separate /boot partition? Note that sda9 shows a boot directory and sda7 does not. Might be easier to reinstall. Not knowing what sda7 is, I don't have any other suggestion.
 
Old 01-26-2013, 10:52 AM   #4
joy_deep
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2012
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Yes I tried to reinstall Linux again. Previous I instaleed in sda7. But I could not not boot linux as the grub always said "Out of space". Then I created a separate /boot in first 1000 MB of disk and re-installed Peppermint. Now I got the grub menu but it had only Memory test and Win XP. I installed boot repair and ran it. Now I get still "out of Space" error.
Do you suggest I should delete /dev/sda7?

Thanks!
 
Old 01-28-2013, 08:30 PM   #5
yancek
LQ Guru
 
Registered: Apr 2008
Distribution: PCLinux, Slackware
Posts: 7,217

Rep: Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348Reputation: 1348
The bootinfoscript shows Gru2 installed to the mbr and pointing to sda9 where you have one of your Peppermint installs. It has an entry for Peppermint. Your sda7 also has a grub.cfg file which does NOT show an entry for Peppermint but does show memtest and windows entries. I don't know why you would be seeing that. You could try reinstalling Grub2 pointing to sda9 from the Peppermint CD. If you boot it up and open a terminal type the following commands consecutively, hit the Enter key after each command:

Quote:
sudo mkdir /mnt/sda9
sudo mount -t ext4 /dev/sda9 /mnt/sda9
sudo grub-install --root-directory=/mnt/sda9 /dev/sda
Have you made any changes since you posted the bootinfoscript?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Do I have a path problem, an Apache2 problem or a Javascript problem or any other pro rblampain Linux - Networking 0 12-29-2010 03:50 AM
Slackware 13 Network Problem, Odd Problem With 70-persistent net.rules pghsteel Slackware 4 08-16-2010 03:58 AM
Sound Card problem(every time i install linux i have diffirent hardware problem) jacka1l Linux - Newbie 7 08-11-2005 06:10 AM
Lan configuration problem - NFS boot problem - RX&TX packets errors 242VDM242 Linux - Networking 4 11-25-2004 01:35 PM
perl problem? apache problem? cgi problem? WorldBuilder Linux - Software 1 09-17-2003 07:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:32 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration