LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-12-2009, 09:17 AM   #1
adrianb2104
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Unhappy pcmcia under wifislax


hello if somebosy can help me,I have instaled wifi slax on my old laptop acer aspire but the pcmcia card(netgear wg511t)is not recognised,what can I do to activate the pcmcia port? tnx!
 
Old 01-12-2009, 10:57 AM   #2
camorri
LQ Guru
 
Registered: Nov 2002
Location: Somewhere inside 9.9 million sq. km. Canada
Distribution: Slackware 14.1, 14.2
Posts: 5,090

Rep: Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483
Can you open a command prompt and as root run the command 'lspci' and post the results. First thing is to see if the card can be seen by linux. I think that card is an Antheros chip set. If it is, that will show up in the command lspci. You will need the Madwifi drivers installed to support the card.

Post back the results, we'll go from there.

Here is the link saying Madwifi supports your card.

http://madwifi-project.org/wiki/Compatibility/Netgear

Last edited by camorri; 01-12-2009 at 11:03 AM. Reason: Added compatibility info.
 
Old 01-13-2009, 11:16 AM   #3
adrianb2104
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
yep...

seems I have a biger problem,my card is not on the list,what can I do in this situation?
 
Old 01-13-2009, 01:39 PM   #4
camorri
LQ Guru
 
Registered: Nov 2002
Location: Somewhere inside 9.9 million sq. km. Canada
Distribution: Slackware 14.1, 14.2
Posts: 5,090

Rep: Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483Reputation: 483
Quote:
seems I have a biger problem,my card is not on the list,what can I do in this situation?
From the Madwifi -

Quote:
WG511T
Chipset: AR5001 (V1&V2=5212) (V3=5213A) (b/g)
URL: http://www.netgear.com/[...]
Interface: CardBus
Antenna Connector: Internal factory test connector : Hirose MS-156
Device Information: 0x0271:0012
Notes: It seems max. bit rate is 54Mbit/sec. Same link-quality problem as WG511U.
Notes: Works great in BT3......no probs for me....security testing is fast
It is supported.

Could you post the results of 'lspci' ???
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help!!!! I cannot boot from a LiveCD (Troppix and Wifislax) Conradilius Linux - Laptop and Netbook 2 03-28-2008 12:08 AM
PCMCIA controller and PCMCIA-card ST Lab C140 10/100 not detected on Mepis 3.4-3 nilsms Linux - Hardware 0 04-30-2006 12:56 PM
386 + ISA-PCMCIA adapter + PCMCIA Ralink wifi card v6sa Linux - Newbie 0 05-19-2005 01:42 PM
PCMCIA WPC11 driver and pcmcia-cs Marcusj2 Linux - Hardware 1 01-05-2003 09:47 AM
Pcmcia not working off pcmcia/pcmciadd.img mikeyt_333 Linux - Networking 0 02-06-2002 12:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration