LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 09-11-2007, 08:49 AM   #1
fanick
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
PCI: BIOS BUG on Ubuntu 7.04 Install


Good day,

Have just installed Ubuntu 7.04 on my FS Amilo 1705 Li and, as I reboot the system, I got
Code:
[   0.183221] PCI: BIOS BUG #81[49435000] found
[   0.434062] PCI:Failed to allocate mem resource #6:10000@c0000000 for 0000:0
1:00.0
And after, system would continue loading and log me on.

Would you please assist me in understanding why that message and how to get rid of it?

Thanks
 
Old 09-12-2007, 04:49 AM   #2
jay73
Guru
 
Registered: Nov 2006
Location: Belgium
Distribution: Ubuntu 11.04, Debian testing
Posts: 5,019

Rep: Reputation: 129Reputation: 129
Check whether there is a BIOS update available from the motherboard builder.
 
Old 09-14-2007, 05:54 AM   #3
fanick
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks, Jay

Updated the BIOS to the latest (1.0D) version, but nothing changed. Any other idea?
 
Old 09-14-2007, 12:15 PM   #4
jay73
Guru
 
Registered: Nov 2006
Location: Belgium
Distribution: Ubuntu 11.04, Debian testing
Posts: 5,019

Rep: Reputation: 129Reputation: 129
The message can be ignored (unless you are actually having issues with one of you pci devices, of course), it won't break anything. Probably the kernel probing for a feature that is not implemented by your BIOS. I hear that the message no longer appears with a 2.6.20+ kernel so it should go away after the next kernel update. Or maybe when Gutsy comes out, I doubt whether there will be any more kernel updates for Feisty.
 
Old 09-15-2007, 05:46 PM   #5
fanick
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks again, man. The computer indeed works properly. Hoping the issue will be solved after the 2.6.20 kernel.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PCI: bios bug #[00000000] wtf? Knight Templar Linux - Laptop and Netbook 2 08-14-2007 06:30 PM
Can't boot from CD or Access BIOS after UBUNTU Install rowdy1025 Linux - General 11 08-11-2007 01:54 AM
BIOS bug at boot Unforgiven79 Fedora 3 02-04-2007 11:39 PM
'MP-BIOS bug' before installation GTBlackwell Ubuntu 1 09-11-2006 08:16 PM
MP-BIOS Bug when booting into Dapper protege Ubuntu 0 08-15-2006 12:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:00 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration