LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-24-2008, 11:49 AM   #1
highoct
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2008
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Post PC Locks up on boot...Slackware 12.0


Hello all;

Here is the problem...I installed Slackware 12.0, ran xorgsetup and got x running. then i went to setup internet through ethernet...ran netconfig right and then typed in all the information. when i rebooted, my pc locked up during the boot sequence and everytime since then at the same point. i have let the pc sit for over an hour...don't think it's working in background. here are the last 3 lines on screen.


Starting sysklogd daemons: /usr/sbin/syslogd /usr/sbin/klogd -c 3 -x
Updating X fong indexes: /usr/bin/fc-cache -f &
Triggering udev events: /sbin/udevtrigger --retry-failed

it locks on the last line 'Triggering udev events:". any ideas? i'm sure i can reformat but i'd like to fix it and learn what exactly went wrong. thanks guys

highoct

Last edited by highoct; 01-24-2008 at 11:52 AM. Reason: left something out
 
Old 01-24-2008, 03:36 PM   #2
onebuck
Moderator
 
Registered: Jan 2005
Location: Midwest USA, Central Illinois
Distribution: SlackwareŽ
Posts: 12,541
Blog Entries: 23

Rep: Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943
Hi,

Quote:
Originally Posted by highoct View Post
Hello all;

Here is the problem...I installed Slackware 12.0, ran xorgsetup and got x running. then i went to setup internet through ethernet...ran netconfig right and then typed in all the information. when i rebooted, my pc locked up during the boot sequence and everytime since then at the same point. i have let the pc sit for over an hour...don't think it's working in background. here are the last 3 lines on screen.


Starting sysklogd daemons: /usr/sbin/syslogd /usr/sbin/klogd -c 3 -x
Updating X fong indexes: /usr/bin/fc-cache -f &
Triggering udev events: /sbin/udevtrigger --retry-failed

it locks on the last line 'Triggering udev events:". any ideas? i'm sure i can reformat but i'd like to fix it and learn what exactly went wrong. thanks guys

highoct
Which kernel? Did you try booting the cd1 again? See if there are any errors for the huge kernel when you boot the cd1.

Look at your system logs for errors; 'var/log'.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PCMCIA insert locks Slackware 11 on a CF-27 abend Slackware 9 07-16-2007 08:13 PM
Slackware(10.1) locks up at boot gzaector Slackware - Installation 7 08-02-2005 03:18 AM
Playing sound locks up Slackware system ktvoelker Linux - Software 2 11-29-2004 12:06 PM
boot locks up: slackware 9.1 Jalalabee Linux - Newbie 21 12-30-2003 01:12 PM
Slackware 9 locks up with WPC11 v3 thirtythree Linux - Networking 4 08-14-2003 03:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:49 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration