LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-17-2009, 04:48 AM   #1
subh8u
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Pam install for vmserv2 on latest slackware, cant figure out tutorial


Hey everyone
problem is as follows + Im to new to figure it out...


OK installed src2pkg
installed vmserver 2
used srx2pkg to make the pam.tar.gz pkg and will install with installpkg

dont get the rest of the tutorial..... Found here
http://hangdog.pihl.no-ip.org/index....d=49&Itemid=62


After the package installed, I created several symlinks in /lib/security as suggested by Travis Hein:
ln -s pam_unix.so pam_unix2.so
ln -s pam_unix.so pam_unix_auth.so
ln -s pam_unix.so pam_unix_acct.so

Finally, I created etc/pam.d and copied usr/sbin/vmware-authd into the directory. NOTE: Due to some restrictions on my server, I cant have the / in front of the etc on one of these pages. When you create pam.d make sure you get it in the proper place. That etc should have a / in front of it.

thanks for any help!!
Cheers
Danny

Last edited by subh8u; 04-17-2009 at 05:32 AM. Reason: Added Link
 
Old 04-17-2009, 06:06 AM   #2
subh8u
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hey
sorry for extra post

src2pkg -B -C -e='--libdir=/usr/lib --sbindir=/lib/security --enable-securedir=/lib/security --enable-read-both-confs'
Linux-PAM-1.0.1.tar.gz

could i have gotten this wrong.

My vmserver runs fine without the rest of the tutorial being completed but i cant logon even with the root user and i have also now tried usr/bin #./vmware-config.pl
this did not help after i reconfigured vmware...
 
Old 04-18-2009, 06:55 PM   #3
irishbitte
Senior Member
 
Registered: Oct 2007
Location: Brighton, UK
Distribution: Ubuntu Hardy, Ubuntu Jaunty, Eeebuntu, Debian, SME-Server
Posts: 1,213
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 82
Can you explain what your aim is? Are you trying to use the same users and groups from the host machine?
 
Old 04-18-2009, 10:41 PM   #4
subh8u
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I would just like to setup some logins for vmwareas at the moment i cant login at all.

I could use them from the host if needed but it really dosn't matter, Im just trying to figure out where i went wrong and get my vmserver install working and at least 1 login working so i get a better idea of what i need to do to get it working the way i want it.
 
Old 04-19-2009, 08:58 AM   #5
Hangdog42
LQ Veteran
 
Registered: Feb 2003
Location: Maryland
Distribution: Slackware
Posts: 7,803
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 416Reputation: 416Reputation: 416Reputation: 416Reputation: 416
Reasons not to double post: Did you solve your problem as stated in this thread?
 
Old 04-19-2009, 07:15 PM   #6
irishbitte
Senior Member
 
Registered: Oct 2007
Location: Brighton, UK
Distribution: Ubuntu Hardy, Ubuntu Jaunty, Eeebuntu, Debian, SME-Server
Posts: 1,213
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 82
I'm not sure I follow you. When I set up a VM, I set up the users and groups IN the VM?
 
Old 04-22-2009, 07:57 PM   #7
subh8u
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Lol I know the double post i thought would get deleted so i could only have one but yes fixed the problem now im starting on my next project which I'll probable post on here soon

Cheers
Danny
 
Old 04-22-2009, 08:55 PM   #8
irishbitte
Senior Member
 
Registered: Oct 2007
Location: Brighton, UK
Distribution: Ubuntu Hardy, Ubuntu Jaunty, Eeebuntu, Debian, SME-Server
Posts: 1,213
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 82
any chance of explaining what your aim was, and your solution, the community may be interested?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't figure out which Slackware install to download s0n|k Linux - Newbie 4 03-01-2007 12:25 PM
How does PAM figure out the service name? fhd Linux - General 6 08-15-2006 02:56 AM
Problems with IE 5.5 in latest WINE (20040716) and Franks Corner Tutorial MG-Cloud Linux - Software 2 07-23-2004 02:14 PM
I am trying to figure out how to download and install Slackware 9.0 RC1 Seph64 Slackware 9 03-16-2003 06:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration