LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-21-2011, 06:44 AM   #1
jonaskellens
Member
 
Registered: Jul 2008
Location: Ghent, Belgium
Distribution: Fedora, CentOS
Posts: 632

Rep: Reputation: 33
openvpn verbose


Hello,

my openvpn connection does not seem to work. I'm trying to figure out what's wrong, but I can get no verbosity.

I do :
Code:
/usr/sbin/openvpn --config /home/Jonas/vpn\&ssh/client.conf --verb 3
But I have no output.

I see :
Code:
tun0      Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00  
          inet addr:10.10.0.2  P-t-P:10.10.0.1  Mask:255.255.255.255
          UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100 
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
But a ping to 10.10.0.1 fails...

Where can I get some verbosity ?
 
Old 04-21-2011, 07:06 AM   #2
jonaskellens
Member
 
Registered: Jul 2008
Location: Ghent, Belgium
Distribution: Fedora, CentOS
Posts: 632

Original Poster
Rep: Reputation: 33
OK I've found some output in /var/log/messages.

This is a working configuration :
Code:
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: Static Encrypt: Cipher 'BF-CBC' initialized with 128 bit key
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: Static Encrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: Static Decrypt: Cipher 'BF-CBC' initialized with 128 bit key
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: Static Decrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: LZO compression initialized
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: TUN/TAP device tun0 opened
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: TUN/TAP TX queue length set to 100
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: /sbin/ip link set dev tun0 up mtu 1500
Apr 21 13:50:10 jonas kernel: tun0: Disabled Privacy Extensions
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: /sbin/ip addr add dev tun0 local 10.10.0.2 peer 10.10.0.1
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: Data Channel MTU parms [ L:1545 D:1450 EF:45 EB:135 ET:0 EL:0 AF:3/1 ]
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: Local Options hash (VER=V4): '4dc8e94e'
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2875]: Expected Remote Options hash (VER=V4): 'd23fbf2d'
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2880]: GID set to openvpn
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2880]: UID set to openvpn
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2880]: Socket Buffers: R=[112640->131072] S=[112640->131072]
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2880]: UDPv4 link local (bound): [undef]:1194
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2880]: UDPv4 link remote: IP_SERVER:1194
Apr 21 13:50:10 jonas openvpn[2880]: Peer Connection Initiated with IP_SERVER:1194
Apr 21 13:50:12 jonas openvpn[2880]: Initialization Sequence Completed
This is the failing configuration :

Code:
Apr 21 14:00:59 jonas openvpn[3068]: LZO compression initialized
Apr 21 14:00:59 jonas openvpn[3068]: TUN/TAP device tun0 opened
Apr 21 14:00:59 jonas openvpn[3068]: /sbin/ip link set dev tun0 up mtu 1500
Apr 21 14:00:59 jonas openvpn[3068]: /sbin/ip addr add dev tun0 local 10.10.0.2 peer 10.10.0.1
Apr 21 14:00:59 jonas openvpn[3073]: GID set to openvpn
Apr 21 14:00:59 jonas openvpn[3073]: UID set to openvpn
Apr 21 14:00:59 jonas openvpn[3073]: UDPv4 link local (bound): [undef]:1194
Apr 21 14:00:59 jonas openvpn[3073]: UDPv4 link remote: IP_SERVER:1194
and that's it.

What goes wrong ?
 
Old 04-22-2011, 04:23 AM   #3
jonaskellens
Member
 
Registered: Jul 2008
Location: Ghent, Belgium
Distribution: Fedora, CentOS
Posts: 632

Original Poster
Rep: Reputation: 33
Apparently there must have been something wrong with the openvpn-deamon, because restarting solved the problem. Strange...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenVPN assigning public & static IPs to pcs/devices behind an OpenVPN client dgonzalezh Linux - Networking 6 07-18-2010 09:50 AM
OpenVPN client has not default gateway when connect to OpenVPN server sailershen Linux - Security 3 03-04-2010 02:20 AM
How does OpenVPN Linux server issues IP and netmask to OpenVPN clients on Windows XP pssompura Linux - Networking 0 12-24-2009 02:42 AM
Error When converting Routing OpenVPN to bridge mode openvpn danmartinj Linux - Software 0 11-06-2009 09:23 AM
OpenVPN Question : connecting 5-6 comps with OpenVPN duryodhan Linux - Networking 7 02-15-2007 10:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:13 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration