LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-04-2005, 02:14 PM   #1
Ezzy
Member
 
Registered: Apr 2005
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
Opening hyperlink in Evolution doesn't work


Hi,

I'm using Gentoo 2.6-11-r6 with KDE3.4 on which I run Evolution to do my email.
Now when I receive an email which contains a hyperlink I can't click it to connect through. By default I'm using Firefox as browser. My file associations with html are first whith Firefox than with Konquerer.

Within Evolution when I point the mouse on the hyperlink it says "Click to open ...." but it doesn't do anything. Even if I use the right mouse buton and select "Open link in Browser" it doesn't work.

Any ideas how to solve this stupid but nasty problem?
 
Old 06-05-2005, 06:42 PM   #2
hw-tph
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sweden
Distribution: Debian
Posts: 3,032

Rep: Reputation: 58
Try setting the default Gnome (I realize you're running KDE) http and https handlers to /usr/lib/MozillaFirefox/firefox "%s". IIRC this is the gconf key Evolution will use.

You can use gconf-editor to set it with an easy GUI - the keys are located at /desktop/gnome/url-handlers.


Håkan
 
Old 06-10-2005, 03:49 PM   #3
Ezzy
Member
 
Registered: Apr 2005
Posts: 33

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ehu.... So there is no solution on KDE?
And everybody has an issue opening an hyperlink via Evolution, I am sorry but can't believe this?
 
Old 07-29-2005, 04:49 AM   #4
Flurp
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Distribution: Slackware
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
hey it works!

im using xfce and ran gconf-editor which i believe is a gui for gconf?
anyway.. i went to /desktop/gnome/url-handlers and changed the values there to point to my firefox installation and it worked!

thanks hw-tph!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to get POP Gmail to work with Evolution? Rundi Linux - Software 12 12-17-2008 03:11 PM
Opening programs .... wont work HELP JMK Linux - Newbie 2 03-14-2004 04:39 PM
Anyone able to get evolution to work? moger Slackware 6 01-15-2004 03:49 AM
after doing su -, opening graphical programs in terminal won't work TheOneAndOnlySM Slackware 10 10-27-2003 06:43 PM
How do I make Evolution recieve mail upon opening? guitargeek Linux - Software 0 04-16-2003 08:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:28 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration