LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-24-2010, 08:25 PM   #1
nnjond
Member
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 281

Rep: Reputation: 31
OpemSuse boots to cli only


Hi,
I can't boot to a choice of guis in OpenSuse 11.3

can anyone advise me on my next move?

Thanks

Code:
~# startx
hostname: Hostname loockup failure
xauth: creating new authority file /root/.serverauth.5983

X: error while loading shared libraries: /lib/libudev.so.0: invalid ELF header giving up

xinit: connection error (refused111): unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3): Server error

~#
~# startx
 
Old 09-24-2010, 09:54 PM   #2
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 3,092
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 324Reputation: 324Reputation: 324Reputation: 324
if that is all the info you can give I guess the out put is your answer
Quote:
X: error while loading shared libraries: /lib/libudev.so.0: invalid ELF
(I it just happened) you may want to reinstall udev with the correct arch.
 
Old 09-25-2010, 02:21 AM   #3
nnjond
Member
 
Registered: Feb 2007
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 281

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Thnks for your assistance.


But Don't know how to proceed with your advice

~# install udev

requires some options and i don't know what the Correct architecture should be.
 
Old 09-25-2010, 07:55 AM   #4
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 3,092
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 324Reputation: 324Reputation: 324Reputation: 324
what I am asking is what where you doing befor and after it happened. was this an install from a live cd. or was this a what?
 
Old 09-25-2010, 09:31 AM   #5
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016, Slack14.1 Deb Jessie, + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,301

Rep: Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168Reputation: 3168
To follow the @ Drakeo advice , please do 1) su

2) zypper in libudev0 udev

I.e. 'zypper' is the Suse "package install command".
Please read 'man zypper'.
Also available online http://en.opensuse.org/SDB:Zypper_usage_11.3
..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] installed rhel wrong, boots to red screen instead of cli rjo98 Linux - Newbie 6 09-16-2009 11:13 AM
redhat enterprise linux 4 boots slow with 2 GB RAM , boots fast with 512MB robinsingh Linux - Hardware 14 08-26-2008 11:34 PM
Fedora 9 boots (long delay) as single core if I go to GRUB menu, otherwise boots fine saravkrish Fedora 1 05-27-2008 07:59 AM
Mandriva 2006 boots to CLI after updating to KDE 3.5.2 hiazle Mandriva 7 07-05-2006 11:40 AM
Suse 8.2 Boots to CLI not to GUI porkchopexpress Linux - Newbie 5 06-22-2005 08:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:00 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration