LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   nVidia nForce drivers (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/nvidia-nforce-drivers-62052/)

baldurkn 05-27-2003 06:16 AM

nVidia nForce drivers
 
I just installed Red Hat 9.0 and I have a MSI K7N2GL motherboard with nForce2 chipset. It has a built in network adapter which I can not find any drivers for... Any ideas ????

Greetings

:Pengy:

MasterC 05-27-2003 07:30 AM

You cannot find the network adaptor drivers or the NForce drivers? Either way, head over to the nvidia site www.nvidia.com and get the nforce drivers, this link should be the one you need:
http://www.nvidia.com/view.asp?IO=linux_nforce_1.0-0256

If it's for the network adaptor, open up a console, and as root type:
lspci -vv > lspci.output
This will create a test file with the contents of lcpci -vv in it, post that up here.

Cool

baldurkn 05-27-2003 08:53 AM

Thanks alot I downloaded the driver and now I can see the ethernet card but when I try activate the connection I get this message:

"nvnet device eth0 does not seem to be present, delaying initalization"

Then I ran this command you gave me and saved the file but.. lol I dont have a floppy nor a CD-burner and the ethernet card aint working so I cant get the file to you, is there something special you were looking for in that file ????

baldurkn 05-27-2003 09:05 AM

And another question, I currently have a dual boot with WinXP and RedHat could I access the Linux file that was created via WinXP somehow ??

dryhte 05-27-2003 11:10 AM

Yeah... if you have a FAT32 partition somewhere, just mount that partition

(mkdir /mnt/fatdisk
mount /dev/hdx /mnt/fatdisk)

and then

cp lspci.output /mnt/fatdisk

:) hint hint: use mc (midnight commander), a file manager like Norton Commander in the old days :) makes it easier moving files around :)

dryhte 05-27-2003 11:14 AM

By the way, let me know how you're doing with those nforce drivers... So far in Slack9.0 they're proving a real pain in the behind :)

damn man, can't get anything installed (lspci even gives an error for the memory controllers - even though they obviously _do_ work since I can run Linux)

baldurkn 05-27-2003 01:07 PM

Thank you all... I managed to mount the file system and copy the file over so here it is:

00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation: Unknown device 01e0 (rev a2)
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0
Region 0: Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Capabilities: [40] AGP version 2.0
Status: RQ=31 SBA+ 64bit- FW+ Rate=x1,x2,x4
Command: RQ=0 SBA- AGP- 64bit- FW- Rate=x1
Capabilities: [60] #08 [2001]

00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation: Unknown device 01eb (rev a2)
Subsystem: nVidia Corporation: Unknown device 0c17
Control: I/O- Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap- 66Mhz+ UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-

00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation: Unknown device 01ee (rev a2)
Subsystem: nVidia Corporation: Unknown device 0c17
Control: I/O- Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap- 66Mhz+ UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-

00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation: Unknown device 01ed (rev a2)
Subsystem: nVidia Corporation: Unknown device 0c17
Control: I/O- Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap- 66Mhz+ UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-

00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation: Unknown device 01ec (rev a2)
Subsystem: nVidia Corporation: Unknown device 0c17
Control: I/O- Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap- 66Mhz+ UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-

00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation: Unknown device 01ef (rev a2)
Subsystem: nVidia Corporation: Unknown device 0c17
Control: I/O- Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap- 66Mhz+ UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-

00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation nForce2 ISA Bridge (rev a3)
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 5700
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle+ MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0
Capabilities: [48] #08 [01e1]

00:01.1 SMBus: nVidia Corporation nForce2 SMBus (MCP) (rev a2)
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 5700
Control: I/O+ Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Interrupt: pin A routed to IRQ 12
Region 0: I/O ports at d000 [size=32]
Capabilities: [44] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation nForce2 USB Controller (rev a3) (prog-if 10 [OHCI])
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 5700
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0 (750ns min, 250ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 10
Region 0: Memory at e2004000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Capabilities: [44] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation nForce2 USB Controller (rev a3) (prog-if 10 [OHCI])
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 5700
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0 (750ns min, 250ns max)
Interrupt: pin B routed to IRQ 11
Region 0: Memory at e2005000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Capabilities: [44] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

00:02.2 USB Controller: nVidia Corporation nForce2 USB Controller (rev a3) (prog-if 20 [EHCI])
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 5700
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0 (750ns min, 250ns max)
Interrupt: pin C routed to IRQ 5
Region 0: Memory at e2000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: [44] #0a [2080]
Capabilities: [80] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

00:04.0 Ethernet controller: nVidia Corporation nForce2 Ethernet Controller (rev a1)
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 570c
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0 (250ns min, 5000ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 11
Region 0: Memory at e2001000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Region 1: I/O ports at d400 [size=8]
Capabilities: [44] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation nForce2 AC97 Audio Controler (MCP) (rev a1)
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 5700
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0 (500ns min, 1250ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 12
Region 0: I/O ports at d800 [size=256]
Region 1: I/O ports at dc00 [size=128]
Region 2: Memory at e2002000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Capabilities: [44] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

00:08.0 PCI bridge: nVidia Corporation: Unknown device 006c (rev a3) (prog-if 00 [Normal decode])
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
Status: Cap- 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0
Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=32
BridgeCtl: Parity- SERR+ NoISA- VGA- MAbort- >Reset- FastB2B-

00:09.0 IDE interface: nVidia Corporation nForce2 IDE (rev a2) (prog-if 8a [Master SecP PriP])
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 5700
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0 (750ns min, 250ns max)
Region 4: I/O ports at f000 [size=16]
Capabilities: [44] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

00:1e.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce2 AGP (rev a2) (prog-if 00 [Normal decode])
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
Status: Cap- 66Mhz+ UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 32
Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=32
Memory behind bridge: e0000000-e1ffffff
Prefetchable memory behind bridge: d8000000-dfffffff
BridgeCtl: Parity- SERR+ NoISA- VGA+ MAbort- >Reset- FastB2B-

02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX - nForce GPU] (rev a3) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 5710
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 32 (1250ns min, 250ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 10
Region 0: Memory at e0000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Region 1: Memory at d8000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
Region 2: Memory at dc000000 (32-bit, prefetchable) [size=512K]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=128K]
Capabilities: [60] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [44] AGP version 2.0
Status: RQ=31 SBA+ 64bit- FW+ Rate=x1,x2,x4
Command: RQ=0 SBA- AGP- 64bit- FW- Rate=<none>

I hope you can help me Master...

genghis 05-27-2003 03:31 PM

huh!!
i am running red hat 9 ona msi k7n2 with out any external drivers
running my on board network and sound cards no prob!
(i had problems with these in rh 8.0)

:confused: :Pengy: :scratch:

MasterC 05-27-2003 06:43 PM

Quote:

Originally posted by baldurkn
Thanks alot I downloaded the driver and now I can see the ethernet card but when I try activate the connection I get this message:

"nvnet device eth0 does not seem to be present, delaying initalization"

Then I ran this command you gave me and saved the file but.. lol I dont have a floppy nor a CD-burner and the ethernet card aint working so I cant get the file to you, is there something special you were looking for in that file ????

What do you get from:
lspci
And also from:
ifconfig
How do you normally have your network setup? Do you have to enter a static IP, or is it configured via DHCP, PPPoE or what?

What does your modules.conf look like also?

Cool

matthewchin 06-21-2003 10:54 AM

Hello,

Can Master C give me some hints, I get the exact error after
d/l and install the latest driver (I use RH9).

"nvnet device eth0 does not seem to be present, delaying initalization"

Add in /etc/modules.conf:

alias eth0 nvnet
options nvnet optimization=1

MasterC 06-22-2003 12:17 AM

Hmm... Might be a problem with the drivers themselves in that case. More than a few people have reported "issues" with this. Look more at Nvidia's site and their forum for info on this. It may be that you simply need to create the device using mknod, however that should be included in the script if that is so.

Good Luck

Cool

Macrohard 06-24-2003 12:17 AM

I have the exact same problem but only with an ASUS A7N266-VM and RedHat 9.0. What would be the syntax of mknod (though it probably won't work)?

Also, I need a way to access my NTFS volumes through RedHat ('cause i don't want to have to use Knoppix to swap files Btween them both)

P.S.: I am a n00b, so plz don't be harsh

MasterC 06-24-2003 01:52 AM

For NTFS:
http://linux-ntfs.sourceforge.net/info/redhat.html

As for mknod, that would be quite a rough answer, check man mknod, however the device would be specific, so the Nvidia folks would have to supply you with that one.

Cool

matthewchin 06-24-2003 10:26 AM

Hi all,

Please d/l and install from the tar ball instead:
NVIDIA_nforce-1.0-0261.tar

Install steps
---------------
tar -xvzf NVIDIA_nforce-1.0-0261.tar
cd nforce
make
make install

nvnet.o should be created successfully.
Now seems eth0 can be recognised even at startup.

I will try more....

Macrohard 06-25-2003 12:50 AM

Thanks for your help, but it DIDN'T WORK!!!

I keep getting these errors about no such file or directory and errors from just about every line of code when i tried the regular "make" command (the make command exists, obviously).

P.S.: With reguard to NTFS, how do I figure out what version my kernel is?

Click here for my website!


All times are GMT -5. The time now is 01:43 PM.