LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   nVidia GT520 Installation problem in Debian wheezy (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/nvidia-gt520-installation-problem-in-debian-wheezy-4175428153/)

htpai99 09-20-2012 03:41 AM

nVidia GT520 Installation problem in Debian wheezy
 
Hello,

I am new in Debian. I installed Debian in my new computer with nVidia GT520. After one-week effort, I still cannot successfully install the nVidia driver. Could any one teach how to do the installation step by step. My current Debian is the updated wheezy. Thanks a lot!


Hung-Ta

jv2112 09-20-2012 05:31 AM

http://www.unixmen.com/script-to-ins...ith-one-click/


This script has made it simple to install for me in the past.

htpai99 09-20-2012 06:55 AM

Quote:

Originally Posted by jv2112 (Post 4784913)
http://www.unixmen.com/script-to-ins...ith-one-click/


This script has made it simple to install for me in the past.

Thanks for your answer. I have tried that script when I stalled squeeze. However, it does not work.

htpai99 09-20-2012 11:56 PM

Quote:

Originally Posted by htpai99 (Post 4784967)
Thanks for your answer. I have tried that script when I stalled squeeze. However, it does not work.

After trying many methods, I get the following message in Xorg.99.log.

[ 35.121]
X.Org X Server 1.12.3
Release Date: 2012-07-09
[ 35.121] X Protocol Version 11, Revision 0
[ 35.121] Build Operating System: Linux 3.2.0-3-amd64 x86_64 Debian
[ 35.121] Current Operating System: Linux Litchi 3.2.0-3-amd64 #1 SMP Mon Jul 23 02:45:17 UTC 2012 x86_64
[ 35.121] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-3-amd64 root=UUID=b3630f31-3955-4f4c-814e-09f7054b952c ro quiet
[ 35.121] Build Date: 18 July 2012 08:00:38AM
[ 35.121] xorg-server 2:1.12.3-1 (Julien Cristau <jcristau@debian.org>)
[ 35.121] Current version of pixman: 0.26.0
[ 35.121] Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
[ 35.121] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[ 35.121] (==) Log file: "/var/log/Xorg.99.log", Time: Thu Sep 20 21:52:00 2012
[ 35.121] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[ 35.121] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[ 35.121] (==) ServerLayout "Layout0"
[ 35.121] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
[ 35.121] (**) | |-->Monitor "Monitor0"
[ 35.121] (**) | |-->Device "Device0"
[ 35.121] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
[ 35.121] (**) |-->Input Device "Mouse0"
[ 35.121] (==) Automatically adding devices
[ 35.121] (==) Automatically enabling devices
[ 35.121] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[ 35.121] Entry deleted from font path.
[ 35.121] (WW) The directory "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does not exist.
[ 35.121] Entry deleted from font path.
[ 35.121] (==) FontPath set to:
/usr/share/fonts/X11/misc,
/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
/usr/share/fonts/X11/Type1,
/usr/share/fonts/X11/100dpi,
/usr/share/fonts/X11/75dpi,
built-ins
[ 35.121] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[ 35.121] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[ 35.121] (WW) Disabling Keyboard0
[ 35.121] (WW) Disabling Mouse0
[ 35.121] (II) Loader magic: 0x7f8f70a3cae0
[ 35.121] (II) Module ABI versions:
[ 35.121] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[ 35.121] X.Org Video Driver: 12.0
[ 35.121] X.Org XInput driver : 16.0
[ 35.121] X.Org Server Extension : 6.0
[ 35.122] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:0102:1025:0608 rev 9, Mem @ 0xfb400000/4194304, 0xc0000000/268435456, I/O @ 0x0000f000/64
[ 35.122] (--) PCI: (0:1:0:0) 10de:1040:174b:3214 rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xd0000000/134217728, 0xd8000000/33554432, I/O @ 0x0000e000/128, BIOS @ 0x????????/524288
[ 35.178] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
[ 35.178] (II) LoadModule: "extmod"
[ 35.424] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[ 35.424] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[ 35.424] compiled for 1.12.3, module version = 1.0.0
[ 35.424] Module class: X.Org Server Extension
[ 35.424] ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[ 35.424] (II) Loading extension SELinux
[ 35.424] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[ 35.424] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[ 35.424] (II) Loading extension XFree86-DGA
[ 35.424] (II) Loading extension DPMS
[ 35.424] (II) Loading extension XVideo
[ 35.424] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[ 35.424] (II) Loading extension X-Resource
[ 35.424] (II) LoadModule: "dbe"
[ 35.425] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[ 35.425] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[ 35.425] compiled for 1.12.3, module version = 1.0.0
[ 35.425] Module class: X.Org Server Extension
[ 35.425] ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[ 35.425] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[ 35.425] (II) LoadModule: "glx"
[ 35.425] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[ 35.646] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[ 35.646] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[ 35.646] Module class: X.Org Server Extension
[ 35.646] (II) NVIDIA GLX Module 295.40 Thu Apr 5 21:57:38 PDT 2012
[ 35.646] (II) Loading extension GLX
[ 35.646] (II) LoadModule: "record"
[ 35.646] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
[ 35.646] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[ 35.646] compiled for 1.12.3, module version = 1.13.0
[ 35.646] Module class: X.Org Server Extension
[ 35.646] ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[ 35.646] (II) Loading extension RECORD
[ 35.646] (II) LoadModule: "dri"
[ 35.646] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
[ 35.646] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[ 35.646] compiled for 1.12.3, module version = 1.0.0
[ 35.646] ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[ 35.646] (II) Loading extension XFree86-DRI
[ 35.646] (II) LoadModule: "dri2"
[ 35.647] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[ 35.647] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[ 35.647] compiled for 1.12.3, module version = 1.2.0
[ 35.647] ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
[ 35.647] (II) Loading extension DRI2
[ 35.647] (II) LoadModule: "nvidia"
[ 35.647] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[ 35.647] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[ 35.647] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[ 35.647] Module class: X.Org Video Driver
[ 35.647] (II) NVIDIA dlloader X Driver 295.40 Thu Apr 5 21:38:35 PDT 2012
[ 35.647] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[ 35.647]
Fatal server error:
[ 35.647] xf86OpenConsole: Cannot find a free VT
[ 35.647]
[ 35.647]
Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.
[ 35.647] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.99.log" for additional information.
[ 35.647]


What's going on?


Hung-Ta

jv2112 09-21-2012 05:36 AM

http://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers

Not sure. I would now start from scratch using the Debain Method. I have read 2 possible issues :

1 -- Conflict with Xorg --> Have you ran a update ?

2 -- Network Set up issue --- > Are you trying to manage remotely ?


All times are GMT -5. The time now is 05:52 AM.