LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-21-2004, 04:19 PM   #1
kawdk
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Denmark
Distribution: Debian
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
Nvidia driver causes problems in xfree86


Hello.
I have followed a guide to install the Nvidia driver for Linux Debian ( leonscape.co.uk/linux/how2-nvg4.htm ).

I have done everything that the guide told me to do but when i am booting i get these errors:

ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xC0000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xCE000000
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU detected as: GeForce2 Ti
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 03.15.01.04.23
Symbol fbWinPrivateIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbWinPrivateIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbWinPrivateIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol xf86XvMCDestroyAdaptorRec from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbPictureInit from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbValidateGC from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbGCPrivateIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbCreateGC from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbCreateWindow from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbWinPrivateIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbWinPrivateIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol fbCloseScreen from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!
Symbol xf86XvMCCreateAdaptorRec from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o is unresolved!

*** If unresolved symbols were reported above, they might not
*** be the reason for the server aborting.

Fatal server error:
Caught signal 7. Server aborting
.

Do you need the full file?
Thank you so much for your time.
 
Old 04-21-2004, 04:55 PM   #2
jeffreybluml
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Minnesota
Distribution: Fedora Core 1, Mandrake 10
Posts: 405

Rep: Reputation: 30
Might as well post your XFree86 file, as it will be needed to help you diagnose this...

You'll get better responses that way...

Sorry I can't help you yet...
 
Old 04-22-2004, 06:55 AM   #3
kawdk
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Denmark
Distribution: Debian
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Okay here we go ..

# XF86Config-4 (XFree86 X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the XF86Config-4 manual page.
# (Type "man XF86Config-4" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xfree86 package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xfree86
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following commands as root:
#
# cp /etc/X11/XF86Config-4 /etc/X11/XF86Config-4.custom
# md5sum /etc/X11/XF86Config-4 > /var/lib/xfree86/XF86Config-4.md5sum
# dpkg-reconfigure xserver-xfree86

Section "Files"
#FontPath "unix/:7100" # local font server
# if the local font server has problems, we can fall back on these
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/CID"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/Speedo"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/75dpi"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/TrueType"
EndSection

Section "Module"
#Load "GLcore"
Load "bitmap"
Load "dbe"
Load "ddc"
#Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "record"
Load "speedo"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "keyboard"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xfree86"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbLayout" "dk"
Option "XkbVariant" "nodeadkeys"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Mouse"
Driver "mouse"
Option "SendCoreEvents" "true"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Device"
Identifier "nVidia Corporation NV15DDR [GeForce2 Ti]"
Driver "nvidia"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "_]W:7ffd"
HorizSync 30-92
VertRefresh 50-85
Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "nVidia Corporation NV15DDR [GeForce2 Ti]"
Monitor "_]W:7ffd"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice "Generic Mouse"
EndSection

#Section "DRI"
# Mode 0666
#EndSection
 
Old 04-22-2004, 07:12 AM   #4
jeffreybluml
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Minnesota
Distribution: Fedora Core 1, Mandrake 10
Posts: 405

Rep: Reputation: 30
Keep in mind, I am no expert here....

I see some minor differences in our display sections, as well as our monitor sections. Since you are alreeady experiencing issues, my opinion is that it couldn't hurt to try replacing portions of your sections with that of mine, just to see what happens. For instance...

Here's my monitor section:
#------------------------------------------------------------------
Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Monitor Vendor"
ModelName "KDS Visual Sensations VS-190is"
DisplaySize 360 270
HorizSync 30.0 - 96.0
VertRefresh 50.0 - 160.0
Option "dpms"
EndSection
#------------------------------------------------------------------
Perhaps you could change your identifier to something simple like this, without special characters. If you do this, change every reference in this file as well, is "screen" section...

The same suggestion goes for the "device setion...here's mine:
#------------------------------------------------------------------
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nvidia"
VendorName "Videocard vendor"
BoardName "NVIDIA GeForce 2 MX (generic)"
EndSection
#------------------------------------------------------------------

Again, simpler identifier. Now, I imagine this would be the most important part...the "screen" section. I really suggest you try this one, and make sure the screen, device, and monitor names match up with the names in the above sections...

#------------------------------------------------------------------
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1600x1200" "1400x1050" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection
#---------------------------------------------------------------------

Again, NOT an expert here, still a newbie myself. But, neas as I can tell, this can't hurt to try!

Good luck!
 
Old 04-22-2004, 08:39 AM   #5
kawdk
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Denmark
Distribution: Debian
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for the idea. But it doesn't work :/
 
Old 04-22-2004, 11:29 AM   #6
TigerOC
Senior Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Devon, UK
Distribution: Debian Etc/kernel 2.6.18-4K7
Posts: 2,380

Rep: Reputation: 49
I would say that the kernel compile didn't go correctly (unresolved symbols). Did you use the new installer from Nvidia?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia instalation problems / Sblive driver problems Colonel-1990 Linux - Software 13 02-14-2005 05:48 PM
Display problems with Nvidia drivers on Debian (XFree86 4.3.0.1) with GeForce 4MX 440 lordnukem Linux - Hardware 6 02-05-2005 05:32 AM
Problems with XFree86 and nVidia Geforce FX Go5200 nblue Linux - Laptop and Netbook 4 05-12-2004 07:34 AM
Will ATI Radeon 8500 XFree86 4.2 driver work with Xfree86 4.3? Stevetgn Linux - Hardware 1 06-24-2003 06:16 PM
Nvidia XFree86 Driver Nastiness ingy866 Linux - Hardware 2 03-05-2003 09:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration