LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-07-2010, 09:34 PM   #1
schneids
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Not sending mail in Evolution??


Hi
I just started using ubuntu karmic on an ibm x60
with comcast. I tried setting up evolution with a
mobile me imap account and can receive mail no problem
but cannot send mail. Any suggestions or remedies?
thanks,
 
Old 01-07-2010, 09:49 PM   #2
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,916

Rep: Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689
Quote:
Originally Posted by schneids View Post
Hi
I just started using ubuntu karmic on an ibm x60
with comcast. I tried setting up evolution with a
mobile me imap account and can receive mail no problem
but cannot send mail. Any suggestions or remedies?
thanks,
Apple's got instructions on their website for setting up third party email clients for use with MobileME. My Kmail works great with it, as did Evolution before I moved over.

Incoming server: mail.me.com
SSL: On
Incoming server port: 993

Outgoing server: smtp.me.com
SSL: On
Authentication: Password
Outgoing server port: 587

Enter user ID/passwords as needed.
 
Old 01-07-2010, 10:26 PM   #3
lupusarcanus
Senior Member
 
Registered: Mar 2009
Location: USA
Distribution: Arch
Posts: 1,022
Blog Entries: 19

Rep: Reputation: 146Reputation: 146
Quote:
Originally Posted by schneids View Post
Hi
I just started using ubuntu karmic on an ibm x60
with comcast. I tried setting up evolution with a
mobile me imap account and can receive mail no problem
but cannot send mail. Any suggestions or remedies?
thanks,
I had a similar problem with Gmail. I simply switched over to Mozilla Thunderbird + Lightning plugin and everything worked perfectly. Thunderbird is free and open source, made by a dedicated company, and is full-featured and well-developed and tested. Highly recommended from a happy user.
 
Old 01-07-2010, 10:39 PM   #4
schneids
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by TB0ne View Post
Apple's got instructions on their website for setting up third party email clients for use with MobileME. My Kmail works great with it, as did Evolution before I moved over.

Incoming server: mail.me.com
SSL: On
Incoming server port: 993

Outgoing server: smtp.me.com
SSL: On
Authentication: Password
Outgoing server port: 587

Enter user ID/passwords as needed.
So How do I specify incoming and outgoing ports in
Evolution? I have all the other stuff in there properly.
Thanks,
 
Old 06-13-2010, 09:49 AM   #5
vorbote
Member
 
Registered: Aug 2009
Location: 2,625 m of paranoia above sea level
Distribution: Arch Linux, Debian GNU/Linux, Fedora, Void Linux, FreeBSD, OpenBSD and Win10 (sigh)
Posts: 71

Rep: Reputation: 9
Quote:
Originally Posted by schneids View Post
So How do I specify incoming and outgoing ports in
Evolution? I have all the other stuff in there properly.
Thanks,
By appending the port number to the server's name with a colon, like this:

smtp.server.com:587
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Evolution sending mail to outbox bdaedalus359 Linux - Software 3 11-03-2008 11:05 AM
[SOLVED] Sending mail on evolution yaarappa Linux - Newbie 2 08-13-2008 04:31 PM
Mail sending problem from evolution ANU16 Linux - Software 1 04-30-2006 08:29 AM
Mail sending problem on Evolution flubber Linux - Software 3 05-03-2004 04:07 PM
[evolution] error when sending mail xahag Linux - Software 4 04-10-2004 01:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration