LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-03-2014, 08:54 PM   #1
Srinivas Gadi
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2012
Posts: 22

Rep: Reputation: Disabled
Not able to send mails from Ubuntu terminal


Hi All,

Hope every one doing well,

My Problem is that My Ubuntu(12.04) is not being sending mails.

I tried as follows
mail -s "test mail" srini.g03@gmail.com < testfile

I ran the same command on two different machines one of them is working but not the second one.

Can any one suggest me to sort out the issue?

Thx in Advance
Srinivas
 
Old 02-04-2014, 12:59 AM   #2
chrism01
LQ Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.8, Centos 5.10
Posts: 17,240

Rep: Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324Reputation: 2324
Perhaps you could show us what happens ie any error msgs?
Have you looked in the log files; try /var/log/...
 
Old 02-04-2014, 11:03 AM   #3
Srinivas Gadi
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2012
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
There was no error message after ran the command.

Checked in /var/log/mail.log but nothing was recorded, the is empty.
 
Old 02-05-2014, 10:49 AM   #4
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,921

Rep: Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690
Quote:
Originally Posted by Srinivas Gadi View Post
Hi All,
My Problem is that My Ubuntu(12.04) is not being sending mails.

I tried as follows
mail -s "test mail" srini.g03@gmail.com < testfile

I ran the same command on two different machines one of them is working but not the second one. Can any one suggest me to sort out the issue?
There are obviously differences between the two machines...what are they? Right off the bat, it would seem obvious that you have sendmail/postfix RUNNING on one machine, and not on the other. Have you checked?
 
Old 02-05-2014, 02:47 PM   #5
Srinivas Gadi
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2012
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Postfix is being running on my machine

sudo service postfix status
* postfix is running

sendmail package has not installed in my machine
 
Old 02-05-2014, 04:06 PM   #6
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,921

Rep: Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690
Quote:
Originally Posted by Srinivas Gadi View Post
Postfix is being running on my machine

sudo service postfix status
* postfix is running

sendmail package has not installed in my machine
Ok...so back to "there have to be some differences between the two machines". What are they? Has postfix been CONFIGURED on the machine that doesn't work?
 
Old 02-06-2014, 05:03 PM   #7
Srinivas Gadi
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2012
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Yes,Postfix has been enable and running on both machines.
 
Old 02-07-2014, 09:45 AM   #8
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,921

Rep: Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690
Quote:
Originally Posted by Srinivas Gadi View Post
Yes,Postfix has been enable and running on both machines.
Ok, you are STILL MISSING THE POINT. There are DIFFERENCES between the machines...so figure out what they are. Are they on different networks? Have you checked the postfix configurations on both? Checked the mail logs? ANYTHING???

It's not pleasant playing a guessing game, with you giving very vague answers one after the other. Go back to the start of this thread, and re-read the replies so far. Do diagnostics, and post results.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: How to : Configure Thunderbird in Ubuntu 11.10 to Send & Receive Mails of Gmail Account LXer Syndicated Linux News 0 12-04-2011 11:30 PM
To restrict a user to send mails only to 3 e-mails IDs using postfix mail server sharath41 Linux - Newbie 2 07-21-2008 08:38 PM
STRANGE:mailserver receives mails but is not able to send mails outside nics Linux - Server 1 05-04-2007 01:44 AM
Sendmai can send mails but unable to receive mails satimis Linux - Server 2 02-15-2007 10:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:05 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration