LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-10-2008, 06:30 AM   #1
vvnslm
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 17
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 0
Talking not able to browse internet


hi, i have installed puppy and had no problem to connect to net using rp-pppoe, now i am trying NimbleX... net is connected but i am not able to browse the net
the out put from ifconfig & route command is pasted below


root@nimblex:~# ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:16:36:01:91:CF
inet addr:192.168.1.2 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:149 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:128 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:13699 (13.3 KiB) TX bytes:10436 (10.1 KiB)
Interrupt:16 Base address:0x2000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:59.92.119.202 P-t-P:59.92.112.1 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1492 Metric:1
RX packets:60 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:28 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:4079 (3.9 KiB) TX bytes:2668 (2.6 KiB)

root@nimblex:~# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
59.92.112.1 * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
default * 0.0.0.0 U 0 0 0 ppp0


Please help, thanks in advance
 
Old 11-10-2008, 10:54 PM   #2
nigelc
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sydney, Australia
Distribution: Mageia 4
Posts: 343
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 63
Hello,
what about clicking on that puppy setup icon and the network?
 
Old 11-11-2008, 05:32 AM   #3
vvnslm
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 17
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 0
@nigelc
I am not having problem in puppy ,it works fine ....My problem is in NimbleX....

root@nimblex:~# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
59.92.112.1 * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
default * 0.0.0.0 U 0 0 0 ppp0

the above bold line is missing in puppy hence i am able to browse but in NimbleX i am not able to
please help
 
Old 11-11-2008, 11:47 PM   #4
nigelc
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sydney, Australia
Distribution: Mageia 4
Posts: 343
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 63
@vvnsim
I have just downloaded & burnt Nimblex. It works fine. It may be your interface ppp0 causing the trouble.
Here is the route from Nimblex:
root@nimblex:~# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
default 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
root@nimblex:~#
 
Old 11-12-2008, 02:43 AM   #5
vvnslm
LQ Newbie
 
Registered: May 2008
Posts: 17
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up

@nigelc

my problem got solved after ,i gave the following commands

pppoe-start
pppoe-stop
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 up
pppoe-start

(i dont know what the command does but it has solved my access to internet)
this commands where found at slax forum

thanks for helping
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
not able to browse internet. gautampunhani Linux - Newbie 5 06-23-2008 12:44 PM
How can I browse the internet? ctroyp Linux - General 5 11-22-2005 01:51 AM
internet is connected but cannot browse internet?!?!? myk3 Linux - Newbie 3 11-17-2003 06:57 AM
cannot browse internet circle454 Linux - Newbie 3 11-09-2003 02:59 PM
Couldnt browse internet iamphilips Linux - Networking 2 10-12-2002 04:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:43 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration