LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-27-2009, 05:47 AM   #1
Side Real
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Unhappy None of my games will start, no error messages.


None of my games will open, wine or native. Opening them in the terminal gives no error message, they just start for a second and freeze. I feel it has something to do with Xorg or Xserver because at one point I noticed I had no xorg.conf and I deleted some back up xorg.conf's and that actually fixed the problem until I had to restart my computer at one point and the problem came back (I still have no xorg.conf or backups).

OS: Fedora 10
Games: Urban Terror, Teeworlds, WoW, Zsnes, Project 64, Pingus
CPU: Intel Core 2 Duo
Gfx: ATI Radeon x300 using open source drivers

Can anyone get me pointed in the right direction with this?
 
Old 03-27-2009, 10:17 AM   #2
jdkaye
LQ Guru
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 5,464

Rep: Reputation: Disabled
Do these games all require 3D acceleration? Does your card/driver support 3D? Can you run glxgears? Does
Code:
glxinfo | grep rendering
respond with direct rendering: Yes? You may have to use the Radeon proprietary drivers to play this game.
cheers,
jdk

Last edited by jdkaye; 03-28-2009 at 01:09 AM.
 
Old 03-27-2009, 02:54 PM   #3
Side Real
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2009
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
directrendering:Yes

I'll give the ati drivers a try, thank you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xterm tries to start but fails - no error messages ljlinde Linux - Desktop 1 03-06-2009 09:25 PM
Unexpected error messages with start-stop-daemon markseger Debian 3 10-29-2008 09:14 PM
Postfix: User messages are okay; but error messages themselves seem to be bouncing jgombos Linux - Server 3 03-03-2007 03:21 PM
From where am i getting error messages to /var/log/messages? prabhuacsp Programming 3 02-16-2005 09:59 AM
Apache start fails... no error messages given esmiz Linux - Software 12 05-29-2004 09:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:33 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration