LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-23-2007, 07:04 PM   #1
svetlio0o
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Distribution: slackware 12.2
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
nokia on slackware


Hi all!
I have a Nokia 6260 but my Slackware 12.0 doesn't recognize the phone. I'd be glad if you can help me. I'm using KDE 3.5.7 if this will help you!

Last edited by svetlio0o; 11-23-2007 at 07:05 PM.
 
Old 11-23-2007, 07:46 PM   #2
Dinithion
Member
 
Registered: Oct 2007
Location: Norway
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 446

Rep: Reputation: 59
You will probably need to reconfigure your kernel to have usb modem support. I haven't used the huge kernel in a while, but I recompiled to support my k610 about to weeks ago. I remember I had to add several modules, one of them was called usb modem, you will need some ppp modules (included in huge as far as I remember). Anyway, there are plenty of tutorials out there on the great web
 
Old 11-23-2007, 08:46 PM   #3
Jayla
Member
 
Registered: Nov 2005
Location: Suffolk, UK
Distribution: kubuntu 9.04
Posts: 188

Rep: Reputation: 30
Hi

Not sure if its on slackware, but on Ubuntu I found a piece of software called Wammu that automatically detected my nokia 5200 and allows me to do practically anything I want

see if there is anything in the slackware repository that can do the same, it might work right out of the box too

Hope this helps
 
Old 11-24-2007, 05:28 AM   #4
svetlio0o
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Distribution: slackware 12.2
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank you for your posts. I forgot to say that I'm using an usb cable . I tried with obexftp and the program recognizes the phone but when I try to connect to my nokia I get:
Quote:
Connecting...failed: connect
Still trying to connect
Connecting...failed: connect
Still trying to connect
Connecting...failed: connect
Still trying to connect
root@darkstar:~#
which really sux...

Now for Wammu... I've installed wxPython but when I start the setup...
Quote:
intruder@darkstar:~/wammu-0.24$ python setup.py build
running build
Checking for python-gammu ... found version 0.23 using Gammu 1.15.0 ... OK
Checking for wxPython ... You need wxPython!
what's wrong?

Last edited by svetlio0o; 11-24-2007 at 05:32 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nokia 6680 on Slackware 10.2 hmadhi Slackware 1 08-31-2006 09:39 PM
LXer: Nokia Runs Short of Nokia 770 Internet Tablets LXer Syndicated Linux News 0 01-16-2006 01:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration