LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-27-2009, 09:11 AM   #1
teggrr
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2009
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Smile no sound XFXGeforce MCP78 Mobo using Ubuntu8.4


Hi all
I am a newbie to linux. a little history. I am 60 yrs young and started using Dos, went to windows 3.1.1, to windows 95, to windows 98 to windows xp and now to ubuntu8.4. Its a rough change over. So far I like ubuntu. I have been able to fix most problems thru forums. I have not been able to fix this one. (trouble) no sound, I have an XFXgeforce mcp78 mobo. It has the realtek alc888 codec. video is nvidia. I have worked on this for 3 days now and no success. I can use the term but dont know what to look for most of the time. can anybody help solve this problem Thanks in Advance Teggrr
 
Old 02-28-2009, 02:06 AM   #2
linuxlover.chaitanya
Senior Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Nagpur, India
Distribution: Cent OS 5/6, Ubuntu Server 10.04
Posts: 4,629

Rep: Reputation: Disabled
Give the output of lspci and lsmod.
Also download the tarball from
http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false
and install it.
 
Old 02-28-2009, 02:12 AM   #3
beachboy2
Senior Member
 
Registered: Jan 2007
Location: Wild West Wales, UK
Distribution: Linux Mint 18 MATE, antiX-16.1, MX-16
Posts: 2,061
Blog Entries: 9

Rep: Reputation: 746Reputation: 746Reputation: 746Reputation: 746Reputation: 746Reputation: 746Reputation: 746
teggrr,
This is a duplicate post!
You originally asked this question in Hardware. I replied to that question.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kernel module for math co-processor, MCP78 GlennsPref Linux - Kernel 4 03-17-2009 10:05 PM
Sound problem Ubuntu8.04 kernel 2.6.24-19-386 cctv Linux - Desktop 0 09-09-2008 08:44 PM
No sound on new mobo =( basix Red Hat 5 03-21-2004 12:40 PM
No Sound w/ A7V8X-X mobo w/ onboard sound Ceevu Linux - Hardware 17 03-20-2004 04:13 PM
Labtec spin-45 speakers, sound card on mobo, no sound greenpenguin246 Linux - Hardware 5 01-23-2004 08:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:49 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration