LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-30-2001, 08:58 AM   #1
Caglistro
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Location: Rochdale, Lancs. U.K.
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
No Sound when USB WebCam attached!


My Mandrake Linux 8.0 installation works fine with sound from my Soundblaster Live 1024 card until my Logitech WebCam is attached to the USB port. NEW hardware is discovered during boot up but whatever option I choose the result is the same - No Sound!. Pyhsically removing the web cam from the USB port and selecting remove New Hardware configuration during boot up and sound is restored as normal. How can I get round this as I do not want to have to physically disconnect the webcam from my system every time I boot up in Linux.
All help greatfully appriciated.

John
 
Old 07-30-2001, 09:09 AM   #2
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
sounds like it has a irq conflict and the webcam is wanting to use the same resources as your sound card.
 
Old 07-30-2001, 01:55 PM   #3
mychl
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Earth
Posts: 164

Rep: Reputation: 30
You can fix this by doing setserial on the device which IRQ you want to change. Look it up, you will find the appropriate method.
Obviously you will need to change either the sound card or the camera's IRQ.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How To Install A Usb Webcam [Genius WebCam on Suse 9.1 Personal] ofvergara Suse/Novell 4 11-29-2006 12:09 PM
getting USB attached printer going servnov Linux - Newbie 2 07-20-2005 04:31 PM
Debian with 2.6.8 kernel won't boot with IOGear USB KVM attached HaganeRei Linux - Hardware 1 04-24-2005 07:10 AM
usb stick works only if attached at boot rakamaka Linux - Hardware 2 11-22-2004 09:32 AM
linux locks up when usb mouse attached to usb port during startup. BGuy891653 Linux - Hardware 0 02-08-2004 05:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:50 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration