LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-29-2013, 12:20 PM   #1
xxxvii
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2013
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
No sound in ubuntu 10.04


sorry still newbie, i recently install ubuntu in my system. When i click volume at the bottom right of the screen, i can't see any slider or scroll to change the volume. When i opened the mixer(KMix), HDA_NVIDIA was the default audio device. But in phonon i set the HDA_INTEL as prefered. Another is when i test the audio devices in phonon there is no sound coming out.Pls help , ive searching the net for almost 3 days.

Last edited by xxxvii; 08-29-2013 at 12:21 PM.
 
Old 08-29-2013, 02:05 PM   #2
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Germany
Distribution: Whatever fits the task best
Posts: 17,130
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825Reputation: 4825
The first thing you should do is to ditch Ubuntu 10.04 and use a recent and supported version. Maybe your problems will already be fixed when using for example 12.04 LTS.
 
Old 08-30-2013, 05:07 AM   #3
jitendra.sharma
Member
 
Registered: Mar 2013
Location: ahmedabad
Distribution: CentOS, Ubuntu, Debian
Posts: 92
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: Disabled
From which user you are login?
Try to login with non-root user..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost sound when upgrading to Ubuntu 10.40, except for Ubuntu sound during start-up starsound Linux - Newbie 3 09-21-2010 06:55 PM
no sound using IDT HDA on-board sound in ubuntu 9.10 ZeroClass Ubuntu 9 05-04-2010 10:10 AM
Ubuntu recognises SB Live! 24 Sound card, but still no sound...! Headlock Linux - Hardware 1 03-11-2009 04:24 AM
no Sound in ubuntu inbuilt sound blaster 24bit G1795X motherboard fanaticx Linux - Hardware 19 09-13-2008 07:58 AM
Ubuntu Studio - No sound in applications, but at the system level i can hear sound boyd98 Linux - General 2 06-21-2008 12:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:42 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration