LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-01-2004, 09:10 PM   #1
fhleung
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Lubuntu Live OS
Posts: 432

Rep: Reputation: 30
No sound in mozilla


Hi members,

I am using RatHat9 for just about several months. Every time I want to play mp3 or some sound files, I need to open the volume control program first.

And some websites, the content integrated with sound, how can I hear the sound in mozilla browser?

Thank you indeed.
 
Old 10-02-2004, 01:02 PM   #2
tutwabee
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: California
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 145

Rep: Reputation: 15
You will need a plugin. Many people use an mplayer plugin for this. Mplayer can be found at http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/news.html. Information on installing the mplayer plugin can be found at http://mplayerplug-in.sourceforge.net/
 
Old 10-03-2004, 03:08 AM   #3
fhleung
Member
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Lubuntu Live OS
Posts: 432

Original Poster
Rep: Reputation: 30
No sound in Flash

I have installed the mplayer to give a try, but there are problems with install of
mplayerplug-in

I am using redHat9, the default version of mozilla is 1.3, I erase the old mozilla rpm -e mozillaXXX.rpm and manually install the latest one 1.8
Now I install mplayerplug-in

# rpm -i mplayerplug-in-2.70-rhel3.i386.rpm
error: Failed dependencies:
mozilla >= 1.4 is needed by mplayerplug-in-2.70-rhel3

I just force it to install the without dependency. Assume I have installed the plugin and mplayer, when I go to some pages with streamed media file, should the mplayer run that type of file ??

I know many members also have the same problem with no sound in Flash, I took a look of the old thread and try chmod 666 /dev/dsp but still not very impressive.

Any help would be greatly appreciated. Thank you so much!
 
Old 10-27-2004, 09:19 PM   #4
garymd
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Location: Olympia, wa
Distribution: Mandrake 10, 10.1
Posts: 29

Rep: Reputation: 15
I am using Mandrake 10.0 and have successfully installed the mplayer plugin (mplayerplugin-1.0-0pre2.1mdk). It works fine for quicktime sites but I have no sound. On the mozilla site it says you need to have the .so file in the plugin folder for netscape and the .xpt fiile in the component file. I could never find the .xpt file. I am not sure if that is the problme as I do not know what that file does.


BTW- I can hear and see at a site like:
http://www.flamingmailbox.com/maccom...ies/index.html

but I only get video at site like:
http://www.apple.com/trailers/paramo...al_medium.html

Last edited by garymd; 10-27-2004 at 09:35 PM.
 
Old 08-05-2016, 05:02 AM   #6
zk1234
4MLinux Maintainer
 
Registered: Oct 2010
Location: Poland
Distribution: 4MLinux, Slackware
Posts: 548

Rep: Reputation: 120Reputation: 120
Quote:
Originally Posted by fhleung View Post
I have installed the mplayer to give a try, but there are problems with install of
mplayerplug-in

I am using redHat9, the default version of mozilla is 1.3, I erase the old mozilla rpm -e mozillaXXX.rpm and manually install the latest one 1.8
Now I install mplayerplug-in

# rpm -i mplayerplug-in-2.70-rhel3.i386.rpm
error: Failed dependencies:
mozilla >= 1.4 is needed by mplayerplug-in-2.70-rhel3

I just force it to install the without dependency. Assume I have installed the plugin and mplayer, when I go to some pages with streamed media file, should the mplayer run that type of file ??

I know many members also have the same problem with no sound in Flash, I took a look of the old thread and try chmod 666 /dev/dsp but still not very impressive.

Any help would be greatly appreciated. Thank you so much!
There have been a change in Flash Player in Mozilla. The /dev/shm is now a hard requirement. Please check if you have it.

Ooops!
@fhleung this topic is dated 10-01-04. !

Last edited by zk1234; 08-05-2016 at 05:10 AM.
 
Old 08-05-2016, 02:14 PM   #7
erik2282
Member
 
Registered: May 2011
Location: TX
Distribution: Debian, CentOS
Posts: 635

Rep: Reputation: 171Reputation: 171
 
1 members found this post helpful.
Old 08-05-2016, 04:06 PM   #8
ondoho
Senior Member
 
Registered: Dec 2013
Posts: 4,606

Rep: Reputation: 977Reputation: 977Reputation: 977Reputation: 977Reputation: 977Reputation: 977Reputation: 977Reputation: 977
necrobumping your own thread after 12 (!) years with --- a bunch of meaningless links??? weird.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mozilla 1.4.1 no sound with java2 eeverde Linux - Newbie 1 08-07-2004 03:30 AM
problems with mozilla and sound geniarse Linux - Software 0 05-31-2004 06:38 PM
mozilla flash- no sound dbkluck Debian 14 12-26-2003 06:35 PM
no sound from Mozilla tksmitty Red Hat 3 11-29-2003 09:17 PM
flash sound in mozilla nickwu2000 Linux - Newbie 1 10-23-2003 03:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration