LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-14-2007, 11:46 AM   #1
Snickar-Lasse
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Boston, MA
Distribution: OpenSUSE 11.2
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
No sound in Fedora


I'm running a dist. based on Fedora 6 and I can't the sound to work. Help much appreciated. Some output:

Code:
$ /sbin/lspci 
[...]
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
[...]


Code:
$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Codec: Analog Devices ID 1984
Codec: Generic 14f1 ID 2bfa
Code:
$ cat /etc/modprobe.conf
alias eth0 e1000
alias scsi_hostadapter ahci
alias snd-card-0 snd-hda-intel
options snd-card-0 index=0
options snd-hda-intel index=0
remove snd-hda-intel { /usr/sbin/alsactl store 0 >/dev/null 2>&1 || : ; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-hda-intel
Code:
$ alsamixer

┌──────────────────[AlsaMixer v1.0.12 (Press Escape to quit)]──────────────────┐
│ Card: HDA Intel                                                              │
│ Chip: Analog Devices ID 1984                                                 │
│ View: [Playback] Capture  All                                                │
│ Item: Master
 
Old 11-14-2007, 04:37 PM   #2
ehawk
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 1,257

Rep: Reputation: 48
One thing you might want to try is to open the grapical sound manager and see that the volume is set all the way down or muted. Perhaps enter "alsamixer" at the command prompt or search around on the desktop for the volume control.
 
Old 11-14-2007, 06:11 PM   #3
Snickar-Lasse
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Boston, MA
Distribution: OpenSUSE 11.2
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The KDE sound system volume is set to 100%. PCM and master volume are set to 75% in Alsamixer. There is a service called Audio Configuration which states the sound card is detected and that the volume isn't muted. But still no sound.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora Core 5 with Sound Blaster NX USB driver fails to sound maybi7 Linux - Hardware 1 10-26-2006 04:31 PM
strange sound/no sound in fedora core 2 vijay_babu1981 Linux - Hardware 1 11-23-2004 04:09 PM
Sound card not detected by Fedora Core 2 and no sound. jgr00 Fedora 4 08-19-2004 01:05 PM
Sound Card on Fedora Core 2 only playing test sound silverado0103 Linux - Hardware 0 07-29-2004 04:23 PM
Fedora Core 2 = No sound / Fedora 1 = sound? carlosinfl Fedora 4 06-22-2004 01:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration