LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-10-2005, 04:38 AM   #1
mithya
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
no sound after installing xmms mp3 plugin in FC4


Hi,

I am running Fedora 4 on my dell inspiron 600m laptop. So far I wasnt having any problem with my sound in linux but after i tried to install xmms mp3 plugin, there is no sound now. When I try to run soundcard detection, system detects the soundcard but no sound is heard.
So I uninsalled xmms-mp3 plugin ,even removed whole xmms, but no luck.
then i reinstalled alsa driver along with its firmware, tools, plugins etc. The installation is successful but no sound.
I tried running alsamixer on console and all controls are set to full level.

Any help???

regards,
Mithya

Last edited by mithya; 01-13-2006 at 02:52 AM.
 
Old 12-10-2005, 09:38 PM   #2
Brian1
LQ Guru
 
Registered: Jan 2003
Location: Seymour, Indiana
Distribution: Distribution: RHEL 5 with Pieces of this and that. Kernel 2.6.23.1, KDE 3.5.8 and KDE 4.0 beta, Plu
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 62
Just to make sure in alsamixer is there an MM at the top of the bar. If so it means it is muted. Hit the M key to unmute.

Brian1
 
Old 12-10-2005, 10:07 PM   #3
mithya
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
no sound after installing...

Thanx for the reply but it is already unmuted

mithya
 
Old 01-13-2006, 02:50 AM   #4
mithya
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2005
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok, finally I got the solution while surfing some message board. Instalation of xmms mp3 plugin somehow changed my sound settings. I was using alsamixer and was not aware of kmix utility. I issued kmix on console and simply changed value of 'External Amplifier' in 'Switches' option that was inverted by xmms installation somehow! But dont understand what External Amp has to do with normal sound!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MP3 Plugin for FC4 Centinul Fedora 12 06-25-2005 04:05 PM
No MP3 sound in XMMS after plugin :( Matt Hissong Linux - Software 3 11-22-2004 09:10 PM
xmms-How to install mp3 plugin? jitus Linux - Newbie 1 03-30-2004 08:38 AM
mp3 plugin for xmms not working? warheros Linux - Software 11 06-29-2003 06:30 PM
mp3 plugin for xmms Ian_bUK Linux - Software 13 11-03-2002 11:24 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:15 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration