LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-02-2011, 04:25 AM   #1
le555
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Location: Canada
Distribution: Ubuntu 12.04 LTS
Posts: 16

Rep: Reputation: 1
Question No Sound


Hello.
I Just Installed Linux (Debian 5.0.7) on my iMac G4 powerpc and almost everything works but the sound. Can someone tell me how to fix this ?

Thanks!
 
Old 01-02-2011, 07:01 AM   #2
dreamwalking
Member
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Slackware 14
Posts: 106

Rep: Reputation: 30
What soundcard do you use?

You can usually find this by checking
Quote:
lspci |grep Audio
Quote:
cat /proc/asound/cards
Also, maybe you will find usefull ckecking this page:
http://wiki.debian.org/ALSA

And make sure you have the current alsa-base, alsa-utils and libasound2.
 
Old 01-02-2011, 07:33 PM   #3
SemiBeard
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Location: Miami
Distribution: Slackware
Posts: 24

Rep: Reputation: 2
Run the amixer or alsamixer program to see if you have it on mute.

Quote:
Originally Posted by le555 View Post
Hello.
I Just Installed Linux (Debian 5.0.7) on my iMac G4 powerpc and almost everything works but the sound. Can someone tell me how to fix this ?

Thanks!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 06:10 AM
No sound with Diamond Xtreme Sound 5.1 Sound Card - PCI Port Jmccmw Linux - Software 1 07-30-2009 09:43 AM
no sound from sound blaster PCI sound card using mandrake-linux 10.1 box nila56 Linux - Hardware 2 05-29-2006 03:48 PM
help crackling/boiling soup sound in madriva 2006 with sound blaster audigy mbman Mandriva 1 01-14-2006 11:23 PM
Can I load both oss (kernel sound drivers) and alsa in 2 sound cared system? cmisip Linux - General 0 04-12-2003 02:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration