LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 04-30-2005, 06:28 AM   #1
titan_pi8
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2002
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
No mixer elements and/or devices found. Works only as root!


Hello, I've seen some threads here about the {no mixer elements and/or devices found} error message when trying to open the gnome-volume-control. But with me, it does work when I am root, but under any other user I get the error message.
So I think this is a permissions problem but I am a member of the group audio and all devices in /dev/snd/ have rw- permissions for owner and group audio...

Is there anything else that could be wrong?
 
Old 04-30-2005, 06:45 AM   #2
titan_pi8
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2002
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I just found out that if I make audio my default group (by typing 'newgrp audio') it works! Why is that, what am I doing wrong? I want to be able to open the mixer without changing my default group all the time...
 
Old 04-30-2005, 06:51 AM   #3
reddazz
Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 73
Does adding yourself to the audio group make any difference?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"The volume control did not find any elements and/or devices to controll" Redeyes_Gambit Linux - Software 1 11-26-2005 06:04 PM
gnome audio error: "Sorry, no mixer elements and/or devices found" dexim Linux - Software 1 11-23-2005 09:41 PM
VIA audio configuration: "Sorry, no mixer elements and/or devices found" ahz Linux - Hardware 18 08-06-2005 07:45 PM
Sound mixer shows 3 devices Haiyadragon Slackware 2 08-24-2004 09:53 AM
ATI Radeon 7500 M works, but certain graphical elements (like sprites) flicker tuxedo-notebook Linux - Hardware 0 04-27-2004 11:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration