LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-04-2009, 10:20 AM   #1
lishka
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
No internet?? Please please help


My daughter has an acer one (not windows) and for some reason it has lost its little tv icon from the bottom right hand corner, the wireless slide button works and lights on and off but I am unable to search for networks as this little icon I normally click on has vanished??
I have also gone into settings and there is an option in there that says 'network centre' But... It wont let me click on it??
When I click on internet it says server not found, I 'edit' 'prefrences' and then the network tab and this displays 'settings' and the one highlighted is ' Direct connection to internet' Is this right??
I hope someone can help pleeeease!
This has all happend since she took to a friends house and tried getting on their internet so I have no idea if they have messed with any of the settings.
I have also tried plugging our yellow lead into it from our wireless router and it doesnt make any difference in fact I dont think it even knows its plugged in!!
Please help

Last edited by lishka; 09-04-2009 at 10:53 AM.
 
Old 09-04-2009, 01:21 PM   #2
codejunkie83
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
It sounds like network manager is not running. I'm not at home right now, but I believe you can get to this by (depending on the UI you are using) System -> Administration -> Network Manager. Also try running 'networkmanager' and 'nm-applet' from a terminal window. If this doesn't work, come back and someone better-versed than myself can most likely help you out.
 
Old 09-04-2009, 01:44 PM   #3
kirukan
Senior Member
 
Registered: Jun 2008
Location: Eelam
Distribution: Redhat, Solaris, Suse
Posts: 1,274

Rep: Reputation: 148Reputation: 148
You didn't mention which operating system that you are using please let us know what operating system that you are using. i think you have lost your network connection it may be because of configuration changes.
However if your operating system based on Linux try these
right click on desktop and open the terminal
#ifconfig
check the output there will be atleast eth0, lo and eth0 having ipaddress (ex:- 172.16.10.2)
#ping ipaddress(wireless router ip address)
#ping yahoo.com (or any other outside network address)
output something like this
64 bytes from 172.16.10.2: icmp_seq=1 ttl=64 time=1.49 ms
64 bytes from 172.16.10.2: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.338 ms
64 bytes from 172.16.10.2: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.330 ms
64 bytes from 172.16.10.2: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.306 ms

from the above result we can makesure whether you have connectivity problem or any other setting changes

Last edited by kirukan; 09-04-2009 at 01:45 PM.
 
Old 09-04-2009, 02:40 PM   #4
lishka
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2009
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by kirukan View Post
You didn't mention which operating system that you are using please let us know what operating system that you are using. i think you have lost your network connection it may be because of configuration changes.
However if your operating system based on Linux try these
right click on desktop and open the terminal
#ifconfig
check the output there will be atleast eth0, lo and eth0 having ipaddress (ex:- 172.16.10.2)
#ping ipaddress(wireless router ip address)
#ping yahoo.com (or any other outside network address)
output something like this
64 bytes from 172.16.10.2: icmp_seq=1 ttl=64 time=1.49 ms
64 bytes from 172.16.10.2: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.338 ms
64 bytes from 172.16.10.2: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.330 ms
64 bytes from 172.16.10.2: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.306 ms

from the above result we can makesure whether you have connectivity problem or any other setting changes


Its a Linpus Linux lite V1.0.9E
I dont seem to be able to right click on any screen?
 
Old 09-04-2009, 10:16 PM   #5
Wim Sturkenboom
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Roodepoort, South Africa
Distribution: Slackware 10.1/10.2/12, Ubuntu 12.04, Crunchbang Statler
Posts: 3,786

Rep: Reputation: 282Reputation: 282Reputation: 282
http://www.linuxquestions.org/questi...etwork+manager

Read it completely before doing one of the solutions

Last edited by Wim Sturkenboom; 09-04-2009 at 10:19 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Tutorial: What Exactly is the Internet? A Tour of Internet Routing and Peering LXer Syndicated Linux News 0 11-08-2008 03:20 PM
The Linspire Internet Suite splash screen stays up and I never do get to the internet jhoffman40@cox.net Linux - Desktop 0 06-06-2007 12:48 PM
Unplug Internet Cable and plugin aging, but could not connected to the internet DevlinX Linux - General 2 07-02-2006 10:36 AM
Nic card -> cable internet modem no internet connection zeshan_b Mandriva 21 09-26-2004 11:48 AM
can't connect to the internet:linux dont read my internet address droplsh Linux - General 1 02-29-2004 07:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration