LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-21-2003, 09:23 AM   #16
GŠutama
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Tokyo
Distribution: Gentoo
Posts: 78

Rep: Reputation: 15

with the ifconfig command you need to specify what interface you meen.
i.e
ifconfig sit0

otherwise Linux don't know which one you are changing
 
Old 06-21-2003, 09:37 AM   #17
kekeboo
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
something changed, but i dont really know if it is good ^^

WEll i typed this ifconfig "actions"

sit0 has an ip now.
I wanted to ping the server (192.168.100.100) and there was an reaction. but after this i couldnt type anything. even "exit" didnt work anymore...

btw, i didnt really get, what you mean with this "DNS" issues


EDIT: I restarted the computer and the ips have disappeared...

EDIT Numter 2:

If this an eth0 network; my brother has eth0, my father has it... how will i be able to connect with an sit0 network-code?!

Last edited by kekeboo; 06-21-2003 at 09:49 AM.
 
Old 06-21-2003, 09:48 AM   #18
GŠutama
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Tokyo
Distribution: Gentoo
Posts: 78

Rep: Reputation: 15
DNS is the service that makes it possible for you to enter adresses in non ip format. i.e www adresses.

So the DNS server translates the "normal" adress to an IP adress.
i.e www.linuxquestions.org -> 64.179.4.146

When you say reaction what do you mean??
You have to be more specific.
 
Old 06-21-2003, 09:56 AM   #19
kekeboo
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
when i type ifconfig -a now, there is THIS reaction:

Link encap: IPv&-in-IPv4
inet addr. 192.168.100.5 / Mask: 255.255.255.0
inet addr6: 192.168.100/96 scope: compat
...

there is no data transfer and when i write "ping IP" it tries to send a packet of bytes, but it doesnt work (i think)
 
Old 06-21-2003, 10:02 AM   #20
GŠutama
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Tokyo
Distribution: Gentoo
Posts: 78

Rep: Reputation: 15
You have to add a route to the gateway before you can ping.

use the route command given earlyer
 
Old 06-21-2003, 10:08 AM   #21
kekeboo
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i did, but there are no changes.

when i type this commands and press enter, there is no standing, that something has been changed.
it just goes over to the next line...
 
Old 06-21-2003, 10:14 AM   #22
GŠutama
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Tokyo
Distribution: Gentoo
Posts: 78

Rep: Reputation: 15
check with 'route' before and after you specify a gateway (just route, no arguments)

if there already is a gateway you se that with the first 'route'
 
Old 06-21-2003, 10:21 AM   #23
kekeboo
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i shortly rebooted the computer and while testing the system before kde starts, there was this message:

setting up network interface

sid0

eht0 could not get a valid interface name: -> skipped


and instead of done, there stands failed...

i think this is the true problem,,,
 
Old 06-21-2003, 10:25 AM   #24
GŠutama
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Tokyo
Distribution: Gentoo
Posts: 78

Rep: Reputation: 15
That I don't know how to fix sorry
I am pretty new aswell.

But hey you will learn lots thanks to this
 
Old 06-21-2003, 10:30 AM   #25
kekeboo
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I believe!
Thx anyway, my first real day with linux and i had more contact with the OS than i had the last years with windows


Maybe a moderater know more... -> HEEEEEEEEEEELLLLLLLPPPPPPPPP
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow Internet Connection when Connecting to Internet on Browsers lennysokol Linux - Networking 8 04-09-2011 04:29 PM
Nic card -> cable internet modem no internet connection zeshan_b Mandriva 21 09-26-2004 11:48 AM
Messed up my internet settings (NO internet connection) :( Almazick Linux - Networking 2 09-08-2004 12:05 PM
My internet apps cannot detect my internet connection esthon_wood Mandriva 5 08-30-2004 08:38 PM
i can get internet connection in windows but in LINUX there is no connection ruzvay Linux - Networking 2 06-08-2004 07:02 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 11:04 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration