LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-08-2014, 04:08 PM   #1
jpro6363
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 21

Rep: Reputation: 0
No GUI after update Fedora 20 and NVidia Card


I have tried to install NVidia Drivers and instead of going to Fedora Forums I looked on Google. Now I can only get a command window form a black screen by ctrl+alt+f2.

[root@localhost ~]# yum update kernel\* selinux-policy
Loaded plugins: fastestmirror, langpacks, refresh-packagekit
Loading mirror speeds from cached hostfile
* fedora: mirror.utexas.edu
* rpmfusion-free: mirror.web-ster.com
* rpmfusion-free-updates: mirror.nexcess.net
* rpmfusion-nonfree: mirror.nexcess.net
* rpmfusion-nonfree-updates: mirror.nexcess.net
* updates: www.gtlib.gatech.edu

(process:1790): GLib-WARNING **: GError set over the top of a previous GError or uninitialized memory.
This indicates a bug in someone's code. You must ensure an error is NULL before it's set.
The overwriting error message was: Parsing primary.xml error: Start tag expected, '<' not found

Traceback (most recent call last):
File "/bin/yum", line 29, in <module>
yummain.user_main(sys.argv[1:], exit_code=True)
File "/usr/share/yum-cli/yummain.py", line 355, in user_main
errcode = main(args)
File "/usr/share/yum-cli/yummain.py", line 174, in main
result, resultmsgs = base.doCommands()
File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 570, in doCommands
return self.yum_cli_commands[self.basecmd].doCommand(self, self.basecmd, self.extcmds)
File "/usr/share/yum-cli/yumcommands.py", line 489, in doCommand
ret = base.updatePkgs(extcmds, update_to=(basecmd == 'update-to'))
File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 1024, in updatePkgs
txmbrs = self.update(pattern=item, update_to=update_to)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/yum/__init__.py", line 5094, in update
m = self.pkgSack.returnNewestByNameArch(patterns=pats)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/yum/__init__.py", line 1071, in <lambda>
pkgSack = property(fget=lambda self: self._getSacks(),
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/yum/__init__.py", line 776, in _getSacks
self.repos.populateSack(which=repos)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/yum/repos.py", line 383, in populateSack
sack.populate(repo, mdtype, callback, cacheonly)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/yum/yumRepo.py", line 260, in populate
dobj = repo_cache_function(xml, csum)
File "/usr/lib64/python2.7/site-packages/sqlitecachec.py", line 46, in getPrimary
self.repoid))
TypeError: Parsing primary.xml error: Document is empty

[root@localhost ~]# rpm -qa *\nvidia\* *\kernel\*|sort;uname -r;lsmod |grep -e nvidia -e nouveau;cat /etc/X11/xorg.conf
abrt-addon-kerneloops-2.1.11-1.fc20.x86_64
abrt-addon-kerneloops-2.1.12-1.fc20.x86_64
kernel-3.11.10-301.fc20.x86_64
kernel-3.12.7-300.fc20.x86_64
kernel-3.12.8-300.fc20.x86_64
kernel-3.12.9-301.fc20.x86_64
kernel-3.13.7-200.fc20.x86_64
kernel-3.13.8-200.fc20.x86_64
kernel-headers-3.13.8-200.fc20.x86_64
kernel-modules-extra-3.12.7-300.fc20.x86_64
kernel-modules-extra-3.13.7-200.fc20.x86_64
kernel-modules-extra-3.13.8-200.fc20.x86_64
kmod-nvidia-3.13.7-200.fc20.x86_64-331.49-1.fc20.6.x86_64
libreport-plugin-kerneloops-2.1.12-1.fc20.x86_64
3.12.7-300.fc20.x86_64
nouveau 952612 3
video 19104 1 nouveau
mxm_wmi 12865 1 nouveau
wmi 18804 2 mxm_wmi,nouveau
i2c_algo_bit 13257 1 nouveau
drm_kms_helper 50287 1 nouveau
ttm 79787 1 nouveau
drm 283349 5 ttm,drm_kms_helper,nouveau
i2c_core 38476 5 drm,i2c_i801,drm_kms_helper,i2c_algo_bit,nouveau
cat: /etc/X11/xorg.conf: No such file or directory
 
Old 04-08-2014, 07:10 PM   #2
jpro6363
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
**Solved**

I ran a yum remove *nvidia* and it apparently did the trick. I can now open the GUI without any issues.
 
Old 04-08-2014, 08:23 PM   #3
lleb
Senior Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Florida
Distribution: CentOS/Fedora
Posts: 2,630

Rep: Reputation: 495Reputation: 495Reputation: 495Reputation: 495Reputation: 495
Quote:
Originally Posted by jpro6363 View Post
I ran a yum remove *nvidia* and it apparently did the trick. I can now open the GUI without any issues.
but now you are running on the default nv drivers that offer zero 3D or OpenGL support.
 
Old 04-08-2014, 11:17 PM   #4
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 16,989

Rep: Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447Reputation: 2447
???
you replaced the default gtk3 with some other version of 3
you uninstalled gtk2 ( that should have taken most of the Gnome GUI with it )
you blacklisted Nouveau
you tried to install kmod-nvidia
then removed everything nvidia including the nvidia part of xorg ( provided by xorg and NOT nvidia)

there is a very serious glib warning / error


I would REINSTALL fedora 20
then fallow the fedoraforum GUIDE for installing the nvidia driver
http://www.forums.fedoraforum.org/sh...d.php?t=280750
 
Old 04-09-2014, 09:15 PM   #5
jpro6363
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by John VV View Post
???
you replaced the default gtk3 with some other version of 3
you uninstalled gtk2 ( that should have taken most of the Gnome GUI with it )
you blacklisted Nouveau
you tried to install kmod-nvidia
then removed everything nvidia including the nvidia part of xorg ( provided by xorg and NOT nvidia)

there is a very serious glib warning / error


I would REINSTALL fedora 20
then fallow the fedoraforum GUIDE for installing the nvidia driver
http://www.forums.fedoraforum.org/sh...d.php?t=280750
Thank you very much for this information. I will now be re-installing my OS.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No GUI after update Fedora 20 and NVidia Card jpro6363 Fedora 6 04-09-2014 10:32 PM
Had to reinstall python 2.6 now can't get gui up with nvidia card masg11 SUSE / openSUSE 0 06-02-2009 01:02 AM
After installing nvidia graphics card driver mandrva 2009 failed to start GUI. kumar3999 Mandriva 6 11-22-2008 06:35 PM
Tried Debian 'Sarge' on a different machine that has nVidia FX 5200 card... blank GUI ExCIA Linux - Newbie 11 05-16-2005 02:36 PM
Nvidia Card stopped working after update. DFarist Linux - Hardware 6 02-11-2004 06:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration