LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-10-2010, 03:46 AM   #1
tyashwant
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Exclamation NO Audio!!!!!!


HI EVERYONE. I have installed Linux mint 7 "Gloria". Every thing is working fine except the Audio. I am not receiving any video out put. I am using Dell Studio 1558. Please help!!!!!!!
 
Old 08-11-2010, 12:20 PM   #2
nicedream
Member
 
Registered: Feb 2010
Distribution: Arch Linux
Posts: 68

Rep: Reputation: 19
First, why are you using Linux Mint 7? The current version is 9.

Second, make sure the volume is turned up. I believe that ALSA initializes devices with the volume at zero by default.

Third, your post does not give much detail to troubleshoot the issue. What kind of audio chip do you have? What sound modules are loaded? Run the following script and post the output:

http://git.alsa-project.org/?p=alsa-...s/alsa-info.sh
 
Old 08-11-2010, 01:30 PM   #3
tommcd
Senior Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Philadelphia PA USA
Distribution: Lubuntu, Slackware
Posts: 2,230

Rep: Reputation: 291Reputation: 291Reputation: 291
Open a terminal and run alsamixer. Unmute all the levels by toggling the "m" key. Move between the levels with the left and right arrow keys. Raise the levels with the up and down arrow keys.
Also post the output of:
Code:
lspci | grep -i audio
and:
Code:
lsmod | grep -i snd
Here is sound problems troubleshooting guide for Ubuntu that may help.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449
I use Ubuntu, and not Mint. Does Mint have any type of GUI program for configuring sound? If so, have you tried using it? For example, Ubuntu has: system > preferences > sound. Does Mint have something like that?

And welcome to the LQ forums!

Last edited by tommcd; 08-11-2010 at 01:32 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
can no longer change audio settings, missing gstreamer plugin or no audio device dsollen Linux - General 3 11-16-2009 08:40 AM
AC'97 Conexant audio (aka, AC-Link Audio) (Gateway 7510GX) Vexamus Linux - Hardware 25 10-07-2009 09:15 PM
[SOLVED] Onboard Audio (hda_intel) for Mic Input and Soundcard (ca0106) for Audio Output? snowdonkey Linux - General 1 07-11-2009 03:17 PM
smplayer: video+audio stutters with pulseaudio, audio files play fine GamerX Linux - Desktop 1 02-06-2009 08:53 PM
M-Audio Fast Track Pro only accepts one audio connection at a time BorgAssimilator Linux - Hardware 0 09-29-2008 03:04 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration