LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-21-2012, 01:17 PM   #1
vicky007aggrwal
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 92

Rep: Reputation: Disabled
NIS user issue


I am suspecting an issue related to NIS user in my environment,what is happening is that after every weekend restart my init services are not getting started, which i am trying to start using NIS user "adm"

When i checked the /var/log/messages , i found the following errors :-
++++++++++++++++++++++++=
Nov 20 15:30:34 nvcyeo3 paymentapps: /bin/su user adm doesnt exist
+++++++++++++++++++++++++
but after reboot completes ,i am able to start the init services manually without any errors

In /etc/yp.conf i have following entries

+++++++++++++++++++++++++++++++
domain accDomain server nvcyeoe1.ny.com
domain accDomain server nvcyeoe2.ny.com
+++++++++++++++++++++++++++++++++

ypwhich command return following output
+++++++++++++++++
nvcyeoe1.ny.com
+++++++++++++++++
ANy thoughts , what i am doing wrong .. please suggest

Thanks
Vicky
 
Old 11-21-2012, 01:28 PM   #2
smallpond
Senior Member
 
Registered: Feb 2011
Location: Massachusetts, USA
Distribution: CentOS 6 (pre-systemd)
Posts: 1,773

Rep: Reputation: 454Reputation: 454Reputation: 454Reputation: 454Reputation: 454
Are you sure NIS has started beofre the services that fail?
 
Old 11-21-2012, 01:33 PM   #3
vicky007aggrwal
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 92

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Not sure, is there a way to check out ??
do you mean to say that we can configure NIS service to start first before any other process can refer it ??

But the same setting is working fine on other machines in my environment,only problem i have with one machine

Last edited by vicky007aggrwal; 11-21-2012 at 01:35 PM.
 
Old 11-23-2012, 03:14 AM   #4
vicky007aggrwal
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 92

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Can you someone please suggest ,what all things probably i can cross check..

Is there a way to start NIS service before any boot up service can refer to it?
 
Old 11-23-2012, 06:49 AM   #5
chrism01
Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.6, Centos 5.10
Posts: 16,324

Rep: Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041Reputation: 2041
If the order of services is the problem, look into the relevant /etc/rcX.d dir (where X = runlevel; typically 3 for a cli server)
 
Old 11-23-2012, 12:18 PM   #6
vicky007aggrwal
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 92

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
NIS service is running perfectly at runlevel 3
 
Old 11-23-2012, 12:26 PM   #7
vicky007aggrwal
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 92

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
AutoFS Query

On my machine in "/etc/auto.home" there are 3 entries of mount points(NFS share) which all need to be mounted as & when requested.

But i am having a hard time in understanding that there are two other NFS shares which are also getting mounted
on my machine as & when browsed.

But i didnt understand where the configuration has been done for theses two directories as their enteries neither exist in "/etc/fstab" nor in "/etc/auto.home" & not in "/etc/auto.master"

Kindly help in understand this Automatic mounting & where else i can check the configuration of these two directories which doesnt exist in above mentioned files.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue: RHEL 5 NIS Client Automounting ALL User Directories bits45 Linux - Enterprise 1 06-04-2012 08:23 PM
how the NIS information will propagate fron NIS master to NIS slave & vicevarsa? dezavu Linux - Server 5 10-14-2011 04:08 AM
Deleted NIS user/cron issue Ealric Linux - Server 2 11-29-2010 06:09 PM
Unable to login to NIS client machine(Ubuntu) using NIS login user name crazymoonboy Linux - Server 7 11-27-2009 03:29 AM
NIS failed for one user on one NIS client - strange problem resolved catbird Linux - Networking 1 10-05-2009 12:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration