LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-13-2004, 08:09 PM   #1
jburford
Member
 
Registered: Sep 2002
Distribution: Mandrake 10, IPCOP 1.4, SME Server 6, EvilEntity
Posts: 106

Rep: Reputation: 15
Network eth0 not loading in Evil Entity


I installed Evil Entity 0.25, no problems so far, but the network is not functional.

The boot messages are:

INIT: entering runlevel:3
Going multiuser...
Attempting to configure eth0 by contacting a DHCP server...
dhcpd[60]: dhcpStart: ioctl SIOCGIFHWADDR: no such device

OK, I know the DHCP server is fine, and it looks like I don't have a network card...

There is nothing interesting or relevant in dmesg. Nothing in /var/log/messages.
In var/log/syslog, I have a couple of lines saying:

modprobe: modprobe: Can't locate module char-major-10-134

Running ifconfig finds only the loopback device.
Running netconfig, selecting use dhcp, it finds a network card which alledgedly uses the com20020.o module. It then claims to have set it up - but this is exactly what it does during installation, so unsurprisingly, this does not work.

However, netconfig does tell me the script should be in /etc/rc.d/rc.modules
rc.modules calls rc.netdevice, which executes /sbin/modprobe com20020

Running /sbin/modprobe com20020 manually results in no reutrn messages. Does this mean everything is fine? Or the module wasn't found? Either way, it doesn't work!

I am unsure of what to try next. Any advice would be appreciated.

thanks

Jim

Last edited by jburford; 11-13-2004 at 08:11 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyboard and mouse issues with Evil Entity... BlessedLunatic Linux - Hardware 1 11-13-2004 07:09 PM
Evil Entity linux daeth Linux - Distributions 5 08-24-2004 05:01 PM
evil entity linux is nice! gonus Linux - Distributions 2 07-24-2004 11:18 AM
Evil Entity and other distribution questions cddesjar Linux - General 2 06-22-2004 11:17 PM
Evil Entity and SCSI hard drives? Pliskin Linux - Distributions 0 03-17-2004 02:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration