LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-19-2009, 12:59 PM   #1
jayjay4649
LQ Newbie
 
Registered: May 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
New openSUSE Install on New Computer Where do I start?


Hope this is in the right place... I'm a total newbie!

I have a tower that I wish to make into a server. All of the hardware is working fine, and I have made myself an openSUSE liveCD, that fires up OK. I have read several installation guides but all are different from what I'm getting on the screen.
I don't see YaST and do not have a means of accessing anthing other than what's on the menu. So I entered KDE.
It loads but then asks for a "linux Login".

I'm stuck, believe I'm out of sequence on the install, and could use experienced help!

Thanks in advance!
J.J.
 
Old 05-19-2009, 01:37 PM   #2
robogymnast
Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Boston, USA
Distribution: Kubuntu, Debian
Posts: 78

Rep: Reputation: 16
Hi J.J., can you be a bit more specific? You booted off of liveCD and that worked ok? I haven't used Suse for a bit but most liveCDs have a "Install to hard drive" icon or something similar on the desktop.
 
Old 05-19-2009, 04:54 PM   #3
jayjay4649
LQ Newbie
 
Registered: May 2009
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
When I say that it "booted", I got the welcome page, and then a menu, very limited, as all it has is: KDE, Check Media, Check Memory, Boot from Hard Drive, and one other item. But nothing about installation, directoy, nor Help.

I check the media, which came back OK; checked the memory, and it was OK.

Selected KDE, slow to load but ened up with a DOS-like command screen that terminated with: "linx login:"

Any ideas? Thanks,
J.J.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing openSUSE on an older computer The Other Guy SUSE / openSUSE 6 05-02-2009 10:29 PM
OpenSuse 11.1: KDE will not start after NVIDIA driver install lfjhn SUSE / openSUSE 2 03-15-2009 04:21 AM
Help Old Computer openSUSE Linux Network Planning david68 Linux - Networking 2 12-01-2007 07:21 AM
How to start bash commands automatically every time I start the computer brgsousa Linux - Software 2 10-18-2007 12:26 PM
Computer doesn't start; fans start then stop; 1 long, 1 short beep PatrickMay16 General 18 09-26-2007 08:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration