LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-29-2004, 04:26 PM   #1
actinide16
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Network Setup Problem


I just installed RedHat 9 with Kernel 2.4.20 about a week ago and I am having trouble in setting up an ethernet connection. I have an onboard 3Com Gigabit LOM 3C940 that came in my Asus P4P800 which is working perfectly on Win XP. When I try and do the setup, first of all, RH only shows the following 3Com devices:

3Com 3C501 [set as default by RH]
3Com 3C515 Corkscrew
3Com 3C574 Series PCMCIA
3Com 3C589 Series PCMCIA
3Com 3C590 / 3C595 / 3C90x / 3Cx980
3Com EtherLink II
3Com EtherLink III
3Com EtherLink 16
3Com EtherLink Plus

I've tried using both the 3C501 and (3C590 / 3C595 / 3C90x / 3Cx980) choices but neither works. I checked the properties of my 3Com on Win XP and found this:

PCI bus 2, device 5, function 0

Another thing, I've tried the above settings along with eth0 and eth4 (since its device 5). Neither of which works. Does anyone know what I'm doing wrong? Any help would be greatly appreciated. Thank you.
 
Old 01-29-2004, 05:17 PM   #2
Peacedog
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,296

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
welcome to lq, i took a look around and the drivers you need i actually found on you mobo site. the link is here.

http://www.asus.it/support/download/...ux.zip~zaqwedc

good luck.
 
Old 02-13-2004, 08:47 PM   #3
matthiar
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Arlington, MA, USA
Distribution: Opensuse
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
try the sk98lin module during setup. It's not a 3com card!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network setup problem Xing Linux - Networking 19 07-23-2005 08:11 AM
network setup and browsing problem in linux 9 mayukhbd Linux - Networking 3 04-12-2004 01:20 AM
Odd Network Setup problem Rekna Linux - Networking 2 03-29-2004 11:16 PM
Problem to setup network between SuSE 8.2 and Win98 frank-01 Linux - Software 1 11-04-2003 12:08 AM
Newbie wanna setup up a linux network on existing home network... marvc Linux - Networking 3 03-19-2003 09:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration