LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Closed Thread
 
Search this Thread
Old 01-30-2004, 01:07 PM   #1
avols143
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Oslo, Norway
Posts: 57

Rep: Reputation: 15
Network setting in Redhat Linux 9...??


Hello, I am using Redhat Linux 9 with daul boot with WindowsXP. My internet is working properly in WindowsXP but not in Linux...
I have a ADSL with username and password and have an External Modem.
My LanCard is connected with this External Modem. I am trying to setup internet in linux from many days, but I can't.

** At booting time of Linux the following service is not working..

Setingup network interface [Ok]
Bringing up interface eth0 [Fail]

And in my Hardware Browser I have the following information in the Network Device.

Network Device: RTL-8139/8139C/8139C+
Manufacturer: Realtek
Driver: 8139too
Device: /dev/eth

And I checked the following commands to check Internet Configurations.....

[root@localhost temp]# insmod 8139too
Using /lib/modules/2.4.20-8/kernel/drivers/net/8139too.o
insmod: a module named 8139too already exists

[root@localhost /]# lspci -v
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
Subsystem: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RT8139
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 11
I/O ports at a000 [size=256]
Memory at ef010000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=64K]
Capabilities: [50] Power Management version 2

[root@localhost /]# ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:FC:63:4E:6B
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:363 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:327 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:22356 (21.8 Kb) TX bytes:21216 (20.7 Kb)
Interrupt:11 Base address:0x9000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:7935 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:7935 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:541536 (528.8 Kb) TX bytes:541536 (528.8 Kb)

[root@localhost /]# netstat -i
Kernel Interface table
Iface MTU Met RX-OK RX-ERR RX-DRP RX-OVR TX-OK TX-ERR TX-DRP TX-OVR Flg
eth0 1500 0....369 .....0 ..........0 .........0 .........327 ......0 .........0 .......0 .......MRU
lo ... 6436 0 ..9645 ....0 ..........0 ..........0 .......9645 ......0 .........0 ......0 ........LRU

Note:- I am using dots to hold values on correct position..
 
Old 01-30-2004, 01:43 PM   #2
dfowensby
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: OceanView Virginia, gem of the Southern Shore
Distribution: Oz Unity Diamond IIB [x64 xfce]
Posts: 194
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
i've never had this prob with rh8 or 9, so just some passing suggestions:
is your isp interfacing your modem as a DHCP net? if so, go to your netconfig gui and try to get a detected config there.
if this isn't even close, try posting on the RedHat forum (under Distributions here), and you might get a few bites.
luck -O.
 
Old 01-30-2004, 06:43 PM   #3
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 199Reputation: 199
Please do not post the same thread in more than one forum. Picking the most relevant forum and posting it once there makes it easier for other members to help you and keeps the discussion all in one place.

http://www.linuxquestions.org/rules.php
 
Old 01-30-2004, 06:44 PM   #4
MasterC
Guru
 
Registered: Mar 2002
Location: Salt Lake City, UT - USA
Distribution: Gentoo ; LFS ; Kubuntu
Posts: 12,612

Rep: Reputation: 64
Please post replies:
http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=140395

Thank You.
 
  


Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting up a linux router for network ThePlague Linux - Networking 5 02-24-2005 04:45 PM
setting up a linux network irish rebel Linux - Networking 1 06-22-2004 12:05 AM
setting up linux network amanu1 Linux - Newbie 2 05-09-2004 03:58 PM
Need help setting up Linux network Biomech Linux - Networking 2 02-04-2004 12:14 PM
Setting up linux on my network SpeedDingo Linux - Networking 4 08-12-2002 07:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:40 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration