LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-11-2008, 05:43 AM   #1
greengrocer
Member
 
Registered: Aug 2005
Distribution: Ubuntu Intrepid and Meerkat, formerly used Debian 3.1 (Sarge) with Gnome Desktop
Posts: 353

Rep: Reputation: 37
Network problem


Hi Everyone,

Using Ubuntu and having problem with my network.

I have a Netcomm NB5580W ADSL modem/ethernet switch device.

When I boot my computer up, one of the LAN lights illuminates on the ethernet switch. Linux begins to boot then before the login screen appears, the LAN light extinguishes.

If I shut down computer down, the ethernet port light comes back on.

So now I am wondering what step of the boot up process is causing the network to stop working.

Looks like some sort of network problem, what commands can be used to gather clues?


Regards,
Greenie
 
Old 11-11-2008, 06:18 AM   #2
greengrocer
Member
 
Registered: Aug 2005
Distribution: Ubuntu Intrepid and Meerkat, formerly used Debian 3.1 (Sarge) with Gnome Desktop
Posts: 353

Original Poster
Rep: Reputation: 37
Additionally I noticed that the link light on the RJ45 connector on the rear of the PC also extinguishes when Linux boots up, and the data light flashes in a pattern. The flashing is not fast like it normally is when there is data traffic.

When I shut down the PC, the link light returns to normal (on) and the data traffic light extinguishes.

Last edited by greengrocer; 11-11-2008 at 06:19 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware 10 network configuration. Problem with 8139 network card drivers ! Padmakiran Linux - Networking 8 03-27-2007 07:48 AM
Network Problem with 2 network cards on the same subnet on Redhat seb.its Linux - Networking 6 12-24-2005 04:16 AM
Problem with setting up network card / network ssmeets Linux - Hardware 3 11-03-2005 04:46 PM
Fine network configutarion but network problem, why? papitu76 Linux - Networking 5 06-17-2004 03:05 PM
2 network cards, 2 network connections - routing problem tvojvodi Linux - Networking 4 02-24-2004 04:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration