LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-10-2004, 06:41 PM   #1
roger.k
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Network isnt working right


Hi,

im new to the linux thing and I need some help. i got an old computer from work that had redhat linux on it and took it home and plugged it into my dsl modem. all the lights are on, but the browser thing doesnt work. my friend helped me setup the network over the phone using "netconfig" and the system "pings" but only if you type in an ip address. here are teh network settings:


IP address: 66.116.69.98
Netmask: 255.255.255.0
Default gateway (IP): 66.116.69.1

Whats wrong?




Roger.K
 
Old 08-10-2004, 06:57 PM   #2
HappyTux
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Nova Scotia, Canada
Distribution: Debian AMD64
Posts: 3,513

Rep: Reputation: 69
Re: Network isnt working right

Quote:
Originally posted by roger.k
Hi,

im new to the linux thing and I need some help. i got an old computer from work that had redhat linux on it and took it home and plugged it into my dsl modem. all the lights are on, but the browser thing doesnt work. my friend helped me setup the network over the phone using "netconfig" and the system "pings" but only if you type in an ip address. here are teh network settings:


IP address: 66.116.69.98
Netmask: 255.255.255.0
Default gateway (IP): 66.116.69.1

Whats wrong?




Roger.K
Edit the file /etc/resolv.conf and put the proper name server in that your ISP provides. An example of the file.

Code:
>$ cat /etc/resolv.conf
nameserver 192.168.1.10
nameserver 192.168.1.34
You only need one for it to work properly.
 
Old 08-11-2004, 07:33 PM   #3
roger.k
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Cool. Thanks. i found the part on the webpage about name servers and put that in the resolv.conf file and it works. Thanks alot!

roger.k
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
YaST isnt working DickH SUSE / openSUSE 19 06-12-2006 01:22 AM
Multi-OS is that why it isnt working??? CiscoNinja Linux - Newbie 8 10-01-2005 08:05 PM
Sound Isnt Working LinuxNoob1234 Linux - Newbie 8 05-07-2005 01:51 AM
MY ntfs drive isnt working, please help Paridoth Linux - Newbie 4 10-21-2004 04:57 PM
help,windows isnt working Geefthegreat Linux - Newbie 2 04-06-2004 02:06 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration