LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-10-2005, 10:57 AM   #1
weepenguin
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
need help configuring sound properly


i have a sound blaster audigy 2 ZS and i cannot get it to put out sound. i think i have the correct drivers because when i plug headphones into the card i can get sound. now here is were the problem begins, my speaker system uses the digital out and would only work in that spot (in windows) on top of that when i boot up i get an error message that i believe has something to do with the card but it goes by to fast and i dont know how to check anything from the command line seeing as i dont know any commands
 
Old 02-10-2005, 04:46 PM   #2
jsutton
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Greenville, SC, USA
Distribution: (K)ubuntu 5.04 / Fedora 4
Posts: 113

Rep: Reputation: 15
If you want to view the output of the kernel during the boot process, you can look in the file /var/log/dmesg. You can view the file with the command:
Code:
less /var/log/dmesg
 
Old 02-10-2005, 09:44 PM   #3
weepenguin
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok i opened that log file but i couldnt find anything that mentioned anything related to the sound card.
also something that a friend pointed out is that somewere there is an option to switch the card from analog to digital and vice versa. i was thinking i should try that but i need to know the commands
 
Old 02-11-2005, 07:36 AM   #4
weepenguin
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i figured it out
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound card not working properly holographic Linux - Newbie 2 09-22-2007 11:06 PM
Sound servers dont work Properly, no sound everywhere! starfly Linux - Hardware 1 04-01-2005 10:53 PM
Can't get sound working properly on FC3 Alex Feldman Fedora 2 12-09-2004 10:26 AM
Installing and Configuring ALSA to work properly on a ASUS A7V66-MX Chipset aneeshm Linux - Newbie 1 06-23-2004 07:59 AM
newbie seeking advice on properly configuring server marvc Linux - General 3 03-29-2003 04:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration