LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-26-2004, 09:07 AM   #1
toxicnarkotic
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Location: Worcester, Mass
Distribution: Knoppix, Knoppix STD, Damn Small Linux, OWL, SUSE 9 Live, Debian, College Linux
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Need Help... Every Distro Freezes


I work in IT at a bank and am quite proficient with windows, software, hardware, programming, bulding computers, etc... but have only fooled around with linux slightly. I have several distros as of late but none of them load on my PC. All of them say there is no problem detecting hardware and etc, but when they load the KDE Desktop, it freezes. Any ideas?

My PC:
ThermalTake XaserIII USB optical mouse
ThermalTake XaserIII Keyboard
1024 MB of RAM (Corsair)
120 GB Western Digital 7200 RPM HDD
ATI Radeon 9800 Pro COLOR 256 MB (AGP)
Creative Audigy 2 Pro MP3 + w/external audio hub
Intel PRO 10/100/1000 ethernet card
AMD Athlon XP 3200+ Processor (2.2GHz, 512KB, 400MHz, Socket A)
DFI LAN Party NFII Ultra Motherboard
- nVIDIAŽ nForce2 Ultra 400 chipset
- RAID 0/1/0+1/RAID 1.5
- 6ch Audio + S/PDIF + NVIDIA SoundStorm
- Dual LANs--Realtek 8101L & ICS 1893Y PHY
- 6 USB 2.0/1.1 Ports (4 Rear + 2 Additional)
- 3 IEEE 1394 FireWire Ports
- ATA 133/100/66; 1 SATA
BIOS up to date (last checked yesterday)...

any help is much appreciated, thank you...

Last edited by toxicnarkotic; 05-26-2004 at 01:59 PM.
 
Old 05-26-2004, 09:19 AM   #2
Nis
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Virginia
Distribution: Ubuntu Hoary (5.04)
Posts: 550

Rep: Reputation: 31
Are you albe to boot to a command prompt and work from there? Does everything work in another DE like GNOME? If so, then you might have found a KDE bug. The only other thing I notice is the nVIdia nForce chipset, which I've heard can be buggy under Linux.
 
Old 05-27-2004, 02:06 PM   #3
toxicnarkotic
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Location: Worcester, Mass
Distribution: Knoppix, Knoppix STD, Damn Small Linux, OWL, SUSE 9 Live, Debian, College Linux
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i can't get to the command prompt either.

As for another DE, I've been booting off live CD's, so i only use the DE included...

Yes I had heard that the chipset is buggy, so that is most likely the case.


thank you
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off




All times are GMT -5. The time now is 10:49 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration