LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-23-2004, 01:35 PM   #1
Onari Mikain
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Somewhere
Distribution: Mandrake
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Multiple problems with Mandrake


Ok, let me start from the beginning.

I use Apache2 and ProFTPd. I just downloaded and installed them about 4-5 days ago. I boot up with KDE and have a DSL connection. I have sshd running at boot. I always have Gaim and Xmms running. I leave my computer on durning the night because I use the Alarm plugin for Xmms to wake me up.
Today, my alarm didn't wake me up. When I did wake up, I had little time to get ready. I started messing around with the computer. Durning the night, I leave the screen locked (I also have the root logged in.....and screenlocked too). When I unlocked it, I could tell something was wrong. Gaim had disconnected and whenever I tried opening a program, it said it was "Starting <insert program name>". After about two minutes, the program would stop starting and just close. Also, Xmms didn't go off. I wasn't able to completey confirm that the internet wasn't working either.
I restarted it, though I had to do it by pressing a restart button on the tower because it was so slow and wouldn't restart by itself. When I started rebooting, I got two failed message by two processes. A quake3 server and a quake 3 CTF server. Oddly, I never played the game. I installed the packages, but never got the chance to test them.
The day before, it was working fine. I've got a Athlon AMD XP CPU (1.8 GHz), A Nivida GeForce4 Video Card (with a driver. When I restart the computer, I wait about 3 minutes for the Nivida splashscreen to go away) and a wireless mouse and keyboard. There's another computer that's got Windows XP on it, and full of corruped DLL's on it. The two are networked with a Linksys router. If anyone has an idea of how to fix this shout. It's weird because the computer was working fine the night before.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiple LUNS on Mandrake 10 wihiker Linux - Hardware 0 02-10-2005 06:56 AM
Multiple problems installing Mandrake, Newbie needs advice Bulbous Mandriva 2 02-08-2004 05:20 PM
Newbie with multiple problems with linux [mandrake 9.2 and SuSE 9.0] vadne Linux - Networking 2 12-02-2003 04:31 PM
Multiple problems starting Mandrake Installation fragile Linux - Newbie 1 11-23-2003 03:15 AM
multiple display on mandrake 8 racerxmach4 Linux - Newbie 6 08-30-2001 03:30 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:22 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration