LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-08-2006, 08:27 PM   #1
mtdew3q
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: upstate NY
Distribution: fedora XFCE 23
Posts: 315

Rep: Reputation: 17
mplayer cant come up with missing file


http://www.linuxquestions.org/questi...zo.so1+firefox

hi-

i linked to another thread above. there is this file called
liblzo.so1
in the article above someone mentioned finding it but then didnt
say where. i have looked really hard for this file and cant
come up with it. i believe it is the only thing stopping me
from firing up this mplayer. if anyone knows where i can
get it i'd appreciate it.

i am using suse 9.3
i use the non 64 bit version.
i have an amd athlon processor.
file:///home/thirdshift/Documents/mplayerplug-in-3.11-0.pm.0.i586.rpm
file:///home/thirdshift/Documents/MPlayer-1.0pre7try3-5.i586.rpm

these are the 2 files i want to use to install it.

thanks very much,
jim
 
Old 05-08-2006, 08:29 PM   #2
pljvaldez
LQ Guru
 
Registered: Dec 2005
Location: Somewhere on the String
Distribution: Debian Wheezy (x86)
Posts: 6,094

Rep: Reputation: 271Reputation: 271Reputation: 271
find / -name "liblzo.so1" -print should look in the / directory and all subdirectories for liblzo.so1...

Last edited by pljvaldez; 05-08-2006 at 08:30 PM.
 
Old 05-08-2006, 08:34 PM   #3
Lenard
Senior Member
 
Registered: Dec 2005
Location: Indiana
Distribution: RHEL/CentOS/SL 5 i386 and x86_64 pata for IDE in use
Posts: 4,790

Rep: Reputation: 56
Errr... perhaps a typo??? If really liblzo.so.1 then install the lzo rpm for SuSE, you can find it at http://rpm.pbone.net/ or one one the SuSe mirrors.
 
Old 05-08-2006, 09:47 PM   #4
mtdew3q
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: upstate NY
Distribution: fedora XFCE 23
Posts: 315

Original Poster
Rep: Reputation: 17
re: mplayer



i give up.
i am going to wait until i get suse 10
and upgrade.

i have mplayer installed.
i go to www.alldanzradio.com to test it.
i click on the station i want to listen to.
a dialog pops up and asks open with mplayer?
i select yes and mplayer opens.
then it just sits there doing nothing.
i know sound is working because i can hear sound
effects on the stereo coming from linux.

at least i learned stuff today like learning how
to specify how to change the source in yast for
an install.

i will just use windows for now.

thanks for helping.
jim
 
Old 05-08-2006, 09:54 PM   #5
bosewicht
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Honolulu, HI
Distribution: Arch
Posts: 1,380

Rep: Reputation: 47
ok, thanks for all the fish!!! why didn't you install mplayer using yast? it should have installed everything you need. do you have any mp3's that you can try playing with mplayer?
 
Old 05-09-2006, 06:05 AM   #6
mtdew3q
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: upstate NY
Distribution: fedora XFCE 23
Posts: 315

Original Poster
Rep: Reputation: 17
hi-

i still cant seem to understand the dolphins.

i had mplayer working as a plug-in. it was really generic.
it had a pause stop and play. you couldnt skip songs or
stations.

i want to use kaffeine. when i specify to open a url
to alldanzradio.com i get this error message.
i tried installing xvidcore but it didnt work.
i also tried installing a kaffeine mozilla plug-in.

well unless someone understands this error message and
can help i will listen to music in windows. i still am
determined to try and pick up some more linux. i am
learning a little as i go.

thanks for helping,
jim

xine: couldn't find demux for >http://www.alldanzradio.com/channel.asp?channel=Alternative%20Rock&station=adultalter<
input_http: content length = 26423 bytes
xine: found input plugin : http input plugin
demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "demux_avi: invalid avi chunk "video_decoder: no plugin available to handle 'XviD format'
xine: found demuxer plugin: AVI/RIFF demux plugin
xine: found input plugin : file input plugin
 
Old 05-09-2006, 01:14 PM   #7
mtdew3q
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: upstate NY
Distribution: fedora XFCE 23
Posts: 315

Original Poster
Rep: Reputation: 17
hi-

i am going to hook the mplayer plug-in for firefox back up today.
never mind about kaffeine. at least i will have some music to work
with. when i upgrade to suse version 10 i might have better luck.

thanks for everyone helping,
jim
 
Old 05-09-2006, 05:05 PM   #8
mtdew3q
Member
 
Registered: Mar 2006
Location: upstate NY
Distribution: fedora XFCE 23
Posts: 315

Original Poster
Rep: Reputation: 17
hi again-

just reporting the good news. i have the very nice kaffeine player working for www.live365.com stations and www.shoutcast.com .
i didnt get kaffeine to work at alldanzradio.com but mplayer would play that.
i cant figure out where i went wrong. it isnt meant to be tricky.
i think part of the problem was once i installed mplayer plug-in it took
over my machine kind of. if you dont have the mplayer plug-in installed in the browser,
you can give the machine a chance to ask open the playlist or save to the drive
and then open later with your choice of media player (like kaffeine).
now i have some music to listen to while i learn suse linux.
thanks again,
jim
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mplayer - Missing sufonts.ttf file waelaltaqi Linux - Software 1 01-25-2006 11:25 AM
mplayer codecs missing mickeyboa Fedora 9 03-18-2005 10:41 AM
Yum update complains missing file (broken dep), but file can be located. davidas Linux - Software 0 03-27-2004 10:11 PM
Missing subfont.ttf in Mplayer Pcghost Linux - Software 3 11-23-2003 02:49 PM
missing codec for mplayer shanenin Linux - Software 13 11-14-2003 01:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration