LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-16-2002, 05:28 PM   #1
Dark-Light
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Question Mouse not working (worked during installation)


Hi,
Having a problem with my Logitech Dual Optical mouse under Mandrake 8.2.
I can't get it to work...

It worked during installation, but now its dead, ive tried to add "alias mouse usbmouse" under etc/modules.conf...not working...

and trying to type cat /dev/mouse (dont know what it does)

I choose Wheel under installation....

Thx a bunch in advance.....

Simon
 
Old 06-17-2002, 01:10 AM   #2
lordevereste
Member
 
Registered: May 2001
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
I had the same problem and eventually just reloaded Mandrake and specified 'generic wheel mouse'... I'm sure some one will have far better advice but, the above will work too.. Good luck
 
Old 06-17-2002, 05:40 AM   #3
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Post the pointer section of your XF86Config-4
 
Old 06-17-2002, 08:30 AM   #4
Dark-Light
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
**********************************************************************

# Pointer section
#
**********************************************************************


Section "Pointer"

Protocol "usb"

Device "/dev/usbmouse"

ZAxisMapping 4 5

#
ChordMiddle is an option for some 3-button Logitech mice


ChordMiddle

EndSection

#
 
Old 06-17-2002, 08:47 AM   #5
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Quote:
Originally posted by Dark-Light
**********************************************************************

# Pointer section
#
**********************************************************************


Section "Pointer"

Protocol "IMPS/2"

Device "/dev/usb/mouse"

Option "ZAxisMapping" "4 5"

#ChordMiddle is an option for some 3-button Logitech mice


#ChordMiddle

EndSection

#
Try this, you might have to change the device entry though. Have a look in /dev/usb.
 
Old 06-17-2002, 09:50 AM   #6
Dark-Light
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
tried it, it didn't work.....
i have also tried to write usbview but it says there is some kind of gtk error...
Also in the startup screen i get a error saying :
devfs_register(disc) could not append to parrent, err : -17

could this be the problem ??

also there is no mouse under the hardware list in "drakconf", but under USB it says :
Via technologies...

Last edited by Dark-Light; 06-17-2002 at 09:54 AM.
 
Old 06-17-2002, 10:40 AM   #7
Dark-Light
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok, i got usbview to work and it found a : usb/ps/2 optical mouse, guess this means that it can find the mouse but why dosen't it work then ??

I got a Via chipset, and in a .pdf file (www.viaarena.com/?PageID=60), it said to alter the etc/X11/mouseconfig file, but this file dosen't exist there on my puter....
 
Old 06-17-2002, 05:07 PM   #8
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Try changing the device. It could be /dev/input/mouse, have a look in your /dev/directory and change the entry in your XF86Config to match.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ps2 mouse is not working after installation. wongchi Linux - Software 18 12-04-2006 10:39 AM
Installation doesnt seem to have worked... fatboy21 Linux - Newbie 4 08-23-2004 08:39 PM
Sound worked fine during installation, but not after... Shekers Linux - Hardware 3 05-31-2004 06:16 PM
usb wireless mouse never worked wchyk Slackware 2 04-21-2004 03:31 AM
How do I change mouse back to the one that worked nitro66 Linux - Hardware 4 09-05-2003 04:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration