LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-17-2004, 04:08 PM   #1
gmedapuram
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
mount firewire on Redhat 9.0; system hangs


Hi,

I am trying to install Oracle ERP 11i (11.5.8) using MAXTOR FIREWIRE 200GB disk. Software Redhat 9.0. Hardware Compaq 3000, dual processor; 490MHz; 500 MB RAM.

Everything looked like working fine (after setting LD_ASSUME_KERNEL=2.4.1, system was hanging before). But, there are 2 potential show-stoppers / problems.

1) to install oracle 11i software , there are nearly 18 CDs. System HANGS soon after the 2nd CD completes. It should prompt me for 3 rd CD. It just hangs.

2) so I have to reboot system and do everyhting all over. like cleaning the mess that previous installation created.
Sometimes, in this process , while mounting FIREWIRE disk, system hangs. the command that i give, after loading modules thru modprobe, is
mount -t ext3 /dev/sda1 /mnt/fire

Can somebody help me to understand whole thing? has anybody successful installed or used FIREWIRE disk for any major software? I am just using FIREWIRE disk as storage.

Are there any enviroment variables that should be set in order to work with firewire?

Thanks for your replies in advance.

--GKM
 
Old 06-18-2004, 01:01 AM   #2
mascdman
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Canada
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS
Posts: 152

Rep: Reputation: 30
I've pulled files off of an iPod (mac filesystem) over firewire on my machine. This was awhile ago, but I do remember having to reboot after a kernel panic as soon as I accessed the drive. I modprobed a whole bunch of modules and I didn't have any problems after that -- the device appeared, I could mount it, and everything worked fine. I think the key module was sbp2, but I could be mistaken...

--mascdman
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OSuse 10 won't mount cd and hangs whole system jjtrujillo SUSE / openSUSE 4 11-06-2005 10:34 PM
System hangs after mount USB has completed mat_uk111 Linux - Newbie 1 03-08-2005 05:17 AM
System won't boot: hangs at grub, can't mount hd through alternate means nbier Linux - Software 5 11-23-2004 01:17 PM
System won't boot: hangs at grub, can't mount hd through alternate means nbier SUSE / openSUSE 3 11-23-2004 12:58 PM
Mouse hangs system with Redhat 8.0 RFlaugher Red Hat 0 12-11-2003 04:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:12 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration