LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-31-2004, 01:18 AM   #1
claudius753
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Mac OS X 10.6.4 "Snow Leopard", Win 7, Ubuntu 10.04
Posts: 322

Rep: Reputation: 31
Modem woes in RH9


I just got a new modem and installed it. The guys at best buy said it would work with linux (all the computer guys there ran linux.. ) The one guy even said it was the one he used with RH9. Was going to get the external but the guy assured me it worked for him in RH 9 and was a good $30 cheaper.

This is a Blaster PCI modem, uses conexant chipset. When i booted RH, it gave me the little hardware config thing and recognized it as a Conexant HCF Modem (which it is)

It also shows up in the control panel hardware thing under "PCI" with all of the right info. However, when i go to run the internet config wizard and choose modem, it says it can't find one?

Is there something wrong? A way i can set it up manually? A way to find where it is or to query it to make sure it is working? As soon as i get this puppy going windows XP is getting another diet to 10 GB leaving the rest for linux.

I can't wait...

TIA, as always,

Nathan
 
Old 01-31-2004, 01:29 AM   #2
claudius753
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Mac OS X 10.6.4 "Snow Leopard", Win 7, Ubuntu 10.04
Posts: 322

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Oh, this might help...

This is the info i got by running the scan modem tool from linuxant.com under windows:

=====================================================================
= SYSTEM INFORMATION =
=====================================================================
Date : 1/31/2004
ListMdm Ver : 1.6
Windows OS : Microsoft Windows XP
Build Number : 2600

=====================================================================
= RESULT OF MODEM QUERY =
=====================================================================
NUMBER OF MODEMS FOUND = 1

MODEM #1:
PCI CONFIGURATION INFORMATION READ:
VENDOR ID : 14F1
DEVICE ID : 1059
SUBVENDOR ID : 148D
SUBDEVICE ID : 1059
REVISION ID : 08

DEDUCED INFORMATION:
VENDOR NAME : CONEXANT
DEVICE NAME : SMARTHCF P95 DATA/FAX/REMOTETAM
SUBVENDOR NAME : BROADXENT -- HTTP://WWW.BROADXENT.COM
MODEM TYPE : HCF
WINXP INBUILD SUPPORT : YES
 
Old 01-31-2004, 03:37 AM   #3
claudius753
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Mac OS X 10.6.4 "Snow Leopard", Win 7, Ubuntu 10.04
Posts: 322

Original Poster
Rep: Reputation: 31
ARRRGGG!

This is the first time Linux has let me down. Come to think of it, actually its the hardware manufacturers for not supporting.

I see no reason to pay $15 for the driver from linuxant.com when the free version doesn't work for me, still no modem detected by the internet setup, and what if i get a different distro or upgrade the kernel...

No, i think i'm better off getting the external for $20 more, only paying an extra $5 than the linuxant driver, and going that way.

Please disregard the previous question of this thread...

The other modem i saw at BB was also a ModemBlaster, it was an external with serial connection and said 'contoller based'. The modem compatability page at start.to only has one external ModemBlaster and it says it was fully compatible.

Am i to understand that pretty much all externals that are serial connection and controller based will be supported? So this one should be also then?

Going to return this damn thing tomorrow and get the external.


Thanks,

Nathan


PS, sorry for the rant, just been getting frustrated with this thing lately. Feel better now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pci modem woes in RH9 joyxf86 Linux - Hardware 1 07-12-2004 07:13 AM
RH9 Install Woes salvatore Red Hat 1 10-22-2003 08:29 AM
Disk Drive Woes RH9/Gnome WiZeR Linux - Newbie 10 09-10-2003 04:04 AM
RH9: Signal 11 issues and Installation woes yong_sa Red Hat 1 08-29-2003 09:55 AM
Earthlink DSL + Linksys NC100 + RH9 = Woes GoneRogue Linux - Networking 2 08-02-2003 09:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration