LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-24-2008, 11:43 PM   #1
indy_troglodyte
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Location: Indianapolis
Distribution: None yet. Am researching
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Modem initializes OK but I get error for username password


I finally got Ubuntu to see and initialize my modem but now I get the following

WvDial<err>: configuration doe not specify a valid phone Number
WvDial<err>: configuration doe not specify a valid login name
WvDial<err>: configuration doe not specify a valid password

in wvdial.conf I have put in the following (of course the Username and password aren't these very ones but are the same syntactally

; Phone = 1234567
; Password = 1234abcd
; Username = bobby@bobby.net

what am I doing wrong?
Indy
 
Old 10-25-2008, 12:38 AM   #2
speck
Member
 
Registered: Nov 2001
Location: US
Distribution: Slackware 14.2
Posts: 341

Rep: Reputation: 83
Do the entries in your wvdial.conf file really have a leading semicolon (ini file comment)? If so, remove the semicolons. If not, post your complete wvdial.conf file, that should help. I also needed to use "stupid mode" when I was on dial-up, but I don't think you're at that point yet.
 
Old 10-25-2008, 10:14 AM   #3
indy_troglodyte
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Location: Indianapolis
Distribution: None yet. Am researching
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I will try eliminating the semicolons and see if that works
 
Old 10-25-2008, 12:48 PM   #4
indy_troglodyte
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Location: Indianapolis
Distribution: None yet. Am researching
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
That worked thanks
I have one other question.
even though I can dial out and connect Firefox will still not display pages.
Do I need to edit pppconfig still even though I am using wvdial?
Or could this be bcause my ISP does not support linux?
Indy
 
Old 10-25-2008, 04:06 PM   #5
speck
Member
 
Registered: Nov 2001
Location: US
Distribution: Slackware 14.2
Posts: 341

Rep: Reputation: 83
Your ISP should support Linux, unless it's something like AOL. Have you tried pinging a site to see if you can reach it?

Code:
ping www.google.com
You will also probably need to add your ISPs nameservers to /etc/resolv.conf.

I don't remember if I needed to make changes to other PPP related files.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Username and Password dance2die Arch 3 09-01-2003 04:32 PM
can't install modem and forget username & password HadiHasan Linux - Newbie 8 03-11-2003 05:15 PM
can't install modem and forget username & password HadiHasan Linux - Hardware 2 03-10-2003 10:23 PM
can't install modem and forget username & password HadiHasan Linux - Software 1 03-10-2003 04:27 AM
can't install modem and forget username & password HadiHasan Linux - Networking 1 03-10-2003 04:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration