LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-19-2006, 07:44 AM   #1
Unforgiven79
Member
 
Registered: May 2006
Location: Italy
Distribution: FC5, Suse 10
Posts: 70

Rep: Reputation: 15
Modem driver and connection OK, but... no navigation!


Hello

I have installed an USB 56k modem via a (14k free version) Linuxant HSF driver on my laptop, and everything is OK.

I have set up and launched KPPP under SuSE10.1 (kernel 2.6.16.13-4), and it has connected to my ISP.

However, my internet browsers cannot connect to websites - they behave as if there was still no connection!

I have tried to ping some IP address on the net, and everything is fine (KPPP even visualizes the various input/output packages flowing).

Any suggestion? Thanks
 
Old 10-20-2006, 06:49 AM   #2
blackhole54
Senior Member
 
Registered: Mar 2006
Posts: 1,896

Rep: Reputation: 61
When you ping an "IP address," are you pinging by number or by name? If pinging by number works but by name does not, then you have a DNS problem.
 
Old 10-22-2006, 03:50 PM   #3
Unforgiven79
Member
 
Registered: May 2006
Location: Italy
Distribution: FC5, Suse 10
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I've tried what you suggested

The thing is, I cannot navigate or even ping those IP addresses. The only IP I can ping with success is the one of my ISP.

So, it seems like I cannot go "beyond" my ISP.
 
Old 10-23-2006, 01:03 AM   #4
blackhole54
Senior Member
 
Registered: Mar 2006
Posts: 1,896

Rep: Reputation: 61
Quote:
Originally Posted by Unforgiven79
The thing is, I cannot navigate or even ping those IP addresses. The only IP I can ping with success is the one of my ISP.
Just to make sure we are not miscommunicating, if you try:

Code:
ping 64.179.4.146
it does not work? (FYI, that IP address is www.linuxquestions.org)

If so, I wonder if you are missing the default route in your routing table. Could you post the output of :

route -n

(Feel free to obfuscate IP addresses that you don't wish to post.)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modem to Modem connection to test dial-up webcam server dazz Linux - Newbie 2 06-01-2005 05:43 AM
Linux Driver for COM21 Doxport Cable Modem with USB Connection deray Linux - Hardware 2 06-17-2002 04:52 PM
Driver for COM21 Cable Modem with USB Connection? deray Linux - Networking 1 06-17-2002 10:34 AM
Driver for COM21 Doxport Cable Modem with USB Connection? deray Linux - Newbie 1 06-16-2002 10:09 AM
Ethernet driver install and cable modem connection??? Fritistat Linux - Newbie 5 05-26-2001 12:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration