LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-04-2004, 07:21 AM   #1
nealkochhar
Member
 
Registered: May 2004
Posts: 56

Rep: Reputation: 15
Missing XFree86-DRI and OpenGL!


I just finished installing the ATI 4.3.0 driver.

This is the situation:

XF
Code:
[neal@x1-6-00-50-8d-f7-b9-3c neal]$ fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.3 Mesa 4.0.4
How can I fix this? That is to say, how can I install the OpenGL and make the display....'not' 0.0?
 
Old 06-28-2004, 04:14 PM   #2
IsaacKuo
Senior Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Baton Rouge, Louisiana, USA
Distribution: Debian 8 Jessie
Posts: 1,688
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 163Reputation: 163
Just yesterday I FINALLY got 3D acceleration working with my old Ati Radeon 7200. The computer had been using Mesa software rendering up until that point (which basically meant I avoided OpenGL software like the plague).

It turned out to have nothing to do with the ati/radeon driver (the open source versions). It had everything to do with my VIA motherboard chipset and "agpgart" thinking this chipset wasn't supported. "agpgart" handles the agp port, and without it DRI won't work.

So...well, I can't remember exactly what I did to get it to work but my solution was Debian specific. What distro are you using?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XFree86-DRI missing....... myfokkinnick@yahoo.i Linux - Software 2 10-24-2005 06:03 AM
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display :0.0 rose_bud4201 Linux - Hardware 0 06-18-2005 11:43 PM
XFree86 DRI Missing on Display: 0.0 & MESAGL instead of OpenGL nealkochhar Linux - Newbie 1 06-07-2004 03:07 PM
"extension "XFree86-DRI" missing on display" upgrading XFree86 to 4.3.0 on Sarge Moloko Debian 5 03-31-2004 06:06 PM
"Missing XFree86-DRI" with Radeon 9500 Pro Zoombie Linux - Hardware 1 07-12-2003 10:30 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration