LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Closed Thread
  Search this Thread
Old 04-17-2012, 05:27 AM   #1
Cathy Cruz
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2012
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
mii-diag:default interface eth0 w/SIOCGMIIREC on eth-0 failed: Input/output error


Our POS System is TPLInux 2.4 ver .06 running on CentOS5.2 for both server and POS workstations. Our server machines are IBM while the POS are Wincor Nixdorf Beetle.

We've been bothered by broken services and network down issues most of the time in our top 6 stores especially in one of our biggest stores.

This usually happens when the POS connects to the server on sign on/off, voiding transactions; when connecting to the server database. What we do currently for workaround is to run a tool provided by the vendor to clear the tables with broken services; afterwhich we reboot. But after awhile, the problem recurs.

We've checked all possible network problems and network equipments but none seem to be the answer. We are now in limbo whether this is a network, hardware, or applications problem or incompatibilities. If so, what? We've also replaced machines so many times.

In one of the problematic stores, there are connection sharing between the POS and the eft in either a mini hub with 10mbps or a 5 port mini switch with 100mbps. I don't know if this is a factor.

Below is the portion of result of the ifconfig:
[root@SMM243a ~]# ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:215E:6A:FF:64
inet addr:10.100.202.254 Bcast:10.100.255.255 Mask:255.255.0.0
inet6 addr: fe80::221:5eff:fe6a:ff64/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:5150398 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:5759767 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:446687229 (425.9 MiB) TX bytes 411178218 (392.1 MiB)
Memory:91a80000-91aa0000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:1922985 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1922985 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:490439549 (467.7 MiB) TX bytes 490439549 (467.7 MiB)

PORTION OF MII-DIAG (SHOWING THE ERROR MESSAGE):

NOW DOING: mii-diag
Using the default interface 'eth0'
SIOCGMIIREC on eth-0 failed: Input/output error
NOW DOING: cat /etc/*release*
NOW DOING: network (netstat -apn)
NOW DOING: arp (arp -a)
NOW DOING: sar (static)

We don't have a Linux expert so we have no idea what is causing all our NETWORK DOWN DILEMMA. Our POS Apps vendor is also clueless as of now but we can't wait any longer. We have to solve this once and for all so please help!.

Thanks - Cathy Cruz
 
Old 04-17-2012, 05:33 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
Please post your thread in only one forum. Posting a single thread in the most relevant forum will make it easier for members to help you and will keep the discussion in one place. This thread is being closed because it is a duplicate.
 
Old 04-17-2012, 07:06 AM   #3
colucix
LQ Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Bologna
Distribution: CentOS 6.5 OpenSuSE 12.3
Posts: 10,509

Rep: Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976Reputation: 1976
Discussion can take place here: http://www.linuxquestions.org/questi...-error-940195/
 
  


Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mii-diag:default interface eth0 w/SIOCGMIIREC on eth-0 failed: Input/output error Cathy Cruz Linux - Newbie 0 04-17-2012 05:15 AM
/dev/sda: read failed after 0 of 4096 at 0: Input/output error Danesh Linux - Software 3 04-08-2008 07:31 AM
RPM iinstallation [error: failed to stat /mnt/windows: Input/output error] Ameii83 Linux - Software 1 04-09-2007 08:05 AM
pppd[n]: tcflush failed: Input/output error musasabi Linux - Networking 0 01-02-2005 03:45 AM
unpacking of archive failed: cpio: read failed-input/output error rafc Linux - Newbie 0 04-21-2004 10:03 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration