LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-05-2003, 10:42 PM   #1
gsibble
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Arch .5 and Solaris 9/10
Posts: 162

Rep: Reputation: 30
Mandrake Installation Problems


Well, I'm stumped. And yes, I did search the forums and I couldn't find anything on this one.

I successfully used my Mandrake CDs to install Mandrake on my Dell Latitude C840 but I'm having problems on my home system.

It's homemade with the following stats:
P4 2.4C @ 3.3GHz (280FSB)
4x512MB Corsair XMS PC-3500CL2 memory
2x160GB Seagate SATA drives in RAID 0
Radeon 9800 Pro 256mb
Creative SB Audigy 2 Platinum Ex

It currently has 4 partitions:
266GB NTFS (Main drive)
2GB NTFS (Windows SWAP)
30GB Ext3 (Linux Main)
2GB Linux Swap (Linux SWAP)

So here's what happens:

I start up the system with the linux CD in it. It boots into the Makdrake installer and the first screen pops up where it says to press F1 or just press enter.

If I press enter, the screen goes blank and just stays that way. If i press F1, I get the text menu for choosing what kind of installation I want but if I press enter or vgalow there, I get the same thing. I can only assume that the expert graphical interface would have the same problem.

So, what is the possible problem? It looks like a problem with the graphics system. I need to turn off my OC as well as that might help but I can't imagine how it could be causing this problem.

Any ideas? I really wanted to get it installed tonight so I'm annoyed
 
Old 08-05-2003, 10:45 PM   #2
Skyline
Senior Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Debian/other
Posts: 2,104

Rep: Reputation: 45
Type

Linux vga=0

at the text prompt.

There's a known problem with Mandrake > 1 GB RAM in terms of framebuffer trouble with certain video cards (from errata)


Last edited by Skyline; 08-05-2003 at 10:49 PM.
 
Old 08-05-2003, 10:46 PM   #3
gsibble
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Arch .5 and Solaris 9/10
Posts: 162

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Rebooting now......
 
Old 08-05-2003, 10:57 PM   #4
gsibble
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Arch .5 and Solaris 9/10
Posts: 162

Original Poster
Rep: Reputation: 30
First off, thank's a ton!!! That worked!!

4 Things:

1st: The l in Linux has to be lowercase

2nd: It worked, but is it supposed to look like crap? I assume yes.

3rd: Is X going to work with XFree even with 2GB of RAM? I mean, is this problem going to carry over? Should I switch to a different distro?

4th: Now I have a problem with my RAID driver I'm using the built in SATA raid on the Intel ICH7 chipset on my Abit IC7-G motherboard.

Anyone know what driver I want to use? Thanks!
 
Old 08-05-2003, 11:15 PM   #5
gsibble
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Arch .5 and Solaris 9/10
Posts: 162

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Damn.

Just read all the posts on how to get ICH5 support into my kernel.

Damn. I'm going to sleep for now. I'm gonna buy a $40 hard drive tommora......
 
Old 08-06-2003, 12:21 AM   #6
TheOneAndOnlySM
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Dallas, TX
Distribution: Ubuntu 10.04 LTS
Posts: 987

Rep: Reputation: 30
forgive me for not directing this comment at your question but...

NiCe RiG!!
 
Old 08-06-2003, 12:42 AM   #7
gsibble
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Arch .5 and Solaris 9/10
Posts: 162

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Hehe, thank you It's all watercooled too with UV cathodes. Waiting for 1 more cathode and then I'm gonna get a few pics.

Did I also mention that all of the water has green UV reactive dye in it and a dual 120mm fan with UV reactive blue fans on top?

I built it for Doom 3 and HL2. I gets over 21,000 3DMarks on 01.
 
Old 08-06-2003, 01:29 AM   #8
ksgill
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Ubuntu Jaunty (9.04)
Posts: 1,044

Rep: Reputation: 45
How much did it cost...this computer is powerful. I wanna build a new computer..
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 10 Installation problems Stig Mandriva 21 09-10-2004 09:35 PM
Mandrake 9.2 Installation Problems shanebee Mandriva 6 02-17-2004 02:27 PM
Installation Problems with Mandrake 9.1 Power User Mandriva 25 08-31-2003 12:20 AM
Mandrake 9.0 Installation Problems: X-Server, GUI Problems? chromelocust Linux - Software 4 03-21-2003 02:59 AM
Mandrake Installation Problems Lucifa Linux From Scratch 1 06-13-2002 01:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:43 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration