LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-15-2004, 07:25 PM   #1
Doon124
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Mandrake 9.2 installs, but won't boot


I'm new to this forum and pretty amature at Linux in general, but I hope you guys can help me. My Windows XP machine just had some major problems after I installed a bad piece of software, and I came into a copy of Madrake 9.2. Rather than reinstalling windows, I decided to give Linux a try. The install went flawlessly, but when the Lilo bootloader shows up (there are about 4 linux options and the floppy) any one I choose that isn't solely the terminal won't boot. My monitor goes into standby mode, and the only way I can get back is by using the restart button on the front of the case. I've tried reinstalling Mandrake a couple of times with different options, but the same results.

My computer is:
Pentium4 2.4 Ghz
1 Gig RAM
ATI Radeon 7200
Audigy 2 ZS Platinum Soundcard

Thanks, any help is greatly appreciated.
 
Old 04-15-2004, 08:36 PM   #2
Thymox
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Plymouth, England.
Distribution: Debian + Ubuntu
Posts: 4,358

Rep: Reputation: 57
Welcome to LQ.

You say that if you boot to any of the options except a console and you're stuffed? My guess would be that you're having problems with your X configuration. X is the graphical portion of Linux. Since booting to a text console seems to work, I would not think that your system is broken.

Try booting to a text console.
Logging in as root.
Running drakconf
Reconfiguring your graphical setup (if you can).
 
Old 04-16-2004, 09:25 AM   #3
Billy Bob 1981
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Born Kentucky, move alot
Distribution: MDK9.2
Posts: 33

Rep: Reputation: 15
i remember having the same problem with mine the first time i installed red hat. im still a newbie at heart, but my prof says member...hehe.

anyhow. the man is right. turning off x (xfree86 or something at the end of the installation) i think when you are configuring your bootloader. solved all of my problems. i used to date a girl from holland, it was her boyfriend who told me how to fix it. and i thought i was just trying to get some. who could have known. it was all part of the plan man!! the lord meant for me to use linux, and he set me on that quest. no...i didnt "get any"
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD won't boot after clean OS installs. Unfixable MBR? Guivre Linux - Hardware 1 04-22-2005 09:24 PM
Mandrake 10.0 final powerpack installs 22gb osiris32 Mandriva 8 06-11-2004 01:31 PM
Preparing for dual boot installs class_struggle Linux - Newbie 4 11-29-2003 05:04 AM
Slackware 8.1 installs OK but doesnt boot properly del Linux - Newbie 6 05-19-2003 06:46 AM
Installs, but will not boot Havok Linux - Software 2 02-14-2002 02:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration