LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-26-2002, 11:41 AM   #1
athenerx
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: miami
Distribution: mandrake
Posts: 126

Rep: Reputation: 15
mandrake 8.1


hi!
I just install mandrake 8.1 and I find the floppy and the cdrewitable Icon are missing.
after I create the icon on the desktop, I try to access the floppy from the terminal. it says unknown device for both of the drives.
I would like to know howto specify both of the drives from the terminal.
 
Old 04-26-2002, 03:47 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
In MDK 8.1 there is no automount, as it was in previous versions. You need to install it yourselft. There are many threads on this forum about this.
 
Old 04-27-2002, 02:28 AM   #3
athenerx
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: miami
Distribution: mandrake
Posts: 126

Original Poster
Rep: Reputation: 15
cdrom

can anyone please tellme howto install automount on mandrake 8.1
so I be able to access the floppy and the cdrom
 
Old 04-27-2002, 07:28 AM   #4
safrout
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: egypt
Distribution: Gentoo
Posts: 457

Rep: Reputation: 30
u have to

config the file /etc/fstab

http://www.linuxquestions.org/questi...ght=partitions
 
Old 04-28-2002, 02:08 PM   #5
LinuzRulz
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Confederate States of America
Distribution: Mandrake 9.0
Posts: 197

Rep: Reputation: 31
I am running 8.1 and I got an automount of both.
 
Old 04-28-2002, 03:24 PM   #6
Dutch3
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: UK
Distribution: Mandriva
Posts: 179

Rep: Reputation: 30
Automount was broken in 8.1.

If you've got icons with the correct path, have you got the 'mount' option when you right-click on them? It worked when I used 8.1.....

For info, no problems with mounting them in 8.2

Dutch
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 9.2b2: Unable to find / launch Mandrake Control Center blafield Mandriva 2 06-12-2009 04:38 AM
dual booting fedora core 2 and mandrake: can't boot mandrake any more mgyamada Fedora 1 10-04-2004 08:39 AM
Completely new to Linux, Downloaded Mandrake 10 and want to run both XP and Mandrake Scandal Mandriva 4 06-28-2004 11:03 PM
Upgrading Mandrake 9.1RC2 to Mandrake 9.2 final Without ISOs johnleemk Mandriva 1 12-27-2003 01:17 AM
Uninstalled Mandrake, Installed Slackware, still getting mandrake boot screen powerismine Slackware 4 11-22-2002 07:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:44 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration